Ardanuy: “El 67% de l’alumnat que ha superat un dels Programes de Qualificació Professional Inicial finançats des de l’Ajuntament s’ha reincorporat al sistema educatiu o ha trobat feina” : Servei de Premsa

Ardanuy: “El 67% de l’alumnat que ha superat un dels Programes de Qualificació Professional Inicial finançats des de l’Ajuntament s’ha reincorporat al sistema educatiu o ha trobat feina”

22/12/2014

El regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha fet balanç avui dels resultats dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) cofinançats per l’Ajuntament de Barcelona durant aquest mandat i que s’adrecen a nois i noies que no s’han pogut graduar d’Educació Secundària Obligatòria. Aquest balanç ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona durant l’acte de signatura dels convenis col·laboració amb 8 centres educatius i 13 entitats de serveis socials que durant aquest curs escolar 2014-15 desenvolupen els nous Programes de Formació i Inserció, que substitueixen als PQPI, suprimits a partir de l’aprovació de la LOMCE.

Gerard Ardanuy ha volgut destacar en primer lloc “l’esforç durant el mandat dels centres educatius i de les entitats socials de la ciutat que a través d’aquests convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona treballen amb nosaltres per oferir a nois i noies que no s’han pogut graduar d’ESO una nova oportunitat per retornar al sistema educatiu i, també, en alguns casos, trobar feina”.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona es desenvolupa des de l’octubre de 2012, dins del marc del “Pla 16-19: Programa de Recuperació Acadèmica d’Alumnat de 16 a 19 anys, per promoure la seva qualificació i inserció laboral”, impulsat a través de la regidoria d’Educació i Universitats -Institut Municipal d’Educació de Barcelona i de la Fundació BCN Formació Professional-; de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports -Institut Municipal de Serveis Socials- i de la Regidoria de Comerç, Consum i Turisme.

2.072.000 euros per cofinançar PQPI i PFI

En total, durant aquest mandat, l’Ajuntament de Barcelona invertirà 2.072.000 euros dins del marc del desplegament d’aquest Pla 16-19, que complementa a la ciutat altres iniciatives que tenen com a objectiu reduir el fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur conjuntament amb les que impulsa el Consorci d’Educació de Barcelona.

Durant l’acte, el regidor Ardanuy ha explicat que durant aquest mandat “un total de 435 nois i noies s’han pogut reincorporar al sistema educatiu o han trobat feina després d’aprovar algun dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que ha impulsat i cofinançat l’Ajuntament de Barcelona des de l’octubre de 2012 i que s’han gestionat des de la Fundació BCN Formació Professional”. En aquest sentit, Gerard Ardanuy ha volgut mostrar la seva “satisfacció per la feina feta des dels centres educatius i entitats socials que participen en aquesta iniciativa, i també l’esforç dels nois i noies que ha permès conjuntament que hagin pogut retornar al sistema educatiu o trobar feina el 67,32%”.

Els PQPI impulsats des de l’Ajuntament de Barcelona compten amb el suport de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, l’Institut Municipal de Serveis Socials i la Regidoria de Comerç, Consum i Mercats, i es coordinen i gestionen des de la Fundació BCN Formació Professional.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha volgut afegir també que “des de l’Ajuntament de Barcelona volem seguir treballant en aquesta línia amb els centres educatius i entitats socials de la ciutat que permetin desenvolupar noves possibilitats i oportunitats d’aquest tipus per a tots aquests nois i noies que per diferents motius no han pogut graduar-se de l’ESO i treballar d’aquesta manera per ajudar a impulsar l’èxit escolar a la ciutat”.

En aquest sentit, el regidor Ardanuy ha anunciat que durant aquest curs 2014-15, “l’Ajuntament de Barcelona, a més de cofinançar els nous Programes de Formació i Inserció, ha decidit cofinançar també cursos previs als nous Programes de Formació i Inserció que, una vegada superats permetran als nois i noies fer una altra especialitat o incorporar-se a un PFI el curs següent o, si sorgeix alguna oportunitat, incorporar-se al mercat de treball”. Aquests cursos previs s’adrecen principalment a nois i noies que tenen un alt risc d’exclusió i marginació social i, d’aquesta manera, des del govern municipal, es busca intentar resoldre aquesta situació concreta, a través dels cursos i la feina d’orientació que ofereixen durant aquest curs escolar 7 entitats socials.

Des del curs escolar 2012-13, l’Ajuntament de Barcelona impulsa el “Pla 16-19: Programa de recuperació acadèmica d’alumnat de 16 a 19 anys per promoure la seva qualificació i inserció laboral”, dins del marc de les accions municipals de lluita contra el fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur.

Document relacionatCompartiu aquest contingut