Barcelona acomiada els equips participants a la Barcelona World Race : Servei de Premsa

Barcelona acomiada els equips participants a la Barcelona World Race

31/12/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat el tret de sortida de la Barcelona World Race, la primera i única regata de volta al món amb dos tripulants per vaixell i sense escales i que enguany celebra la tercera edició. Han assistit a l’acte, entre d’altres, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; Jean Pierre Dick, guanyador de les dues edicions anteriors; i Andor Serra, director general de la Barcelona World Race.

 

 

La cerimònia de sortida s’ha celebrat a la plaça del Mar, des d’on l’alcalde Trias ha accionat el mecanisme amb el que la Dona del Mil·lenni, una estructura metàl·lica de set metres ideada per la Fura dels Baus que simbolitza les aigües profundes dels oceans i que emet uns cants de sirena per cridar la sort dels navegants, ha donat el tret de sortida als vuit equips participants.

La Barcelona World Race és la primera i única regata de volta al món amb dos tripulants per vaixell i sense escales. En la tercera edició de la prova, hi participen 8 equips amb patrons de Suïssa, França, Espanya, Regne Unit, Alemanya, Xile i Polònia. Organitzada per la Fundació Navegació Oceànica Barcelona ( FNOB ), la regata forma part del Campionat del Món Ocean Màsters de la classe IMOCA. Els vaixells recorreran unes 23.000 milles nàutiques, en una circumnavegació de Barcelona a Barcelona. En tres mesos, els navegants passaran per 12 zones climàtiques i tres oceans, a més de la mar Mediterrània.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Barcelona World Race/ esport/