Barcelona impulsa la campanya “Comerç Divers” adreçada a fomentar la convivència : Servei de Premsa

Barcelona impulsa la campanya “Comerç Divers” adreçada a fomentar la convivència

31/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa “Comerç Divers”, una campanya que té com a objectiu promocionar el comerç de proximitat, però al mateix temps fomentar la convivència als barris a través de la sensibilització intercultural des d’una perspectiva inclusiva.

La campanya, que arrencava el passat 18 de desembre a Roquetes i finalitzarà el mes de febrer al Raval, consisteix en distribuir entre restauradors dels barris unes estovalles i posavasos amb contingut vinculat a la promoció econòmica i a la convivència.

 

comdivers

 

“Comerç Divers” s’impulsa des de Barcelona Activa-Treball als Barris i la Direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat-Programa BCN Interculturalitat, en col·laboració amb els districtes, entitats socials, associacions de veïns i veïnes, serveis públics i associacions de comerciants dels barris on es desenvolupa la campanya. Aquest treball conjunt està orientat a millorar la integració i la convivència ciutadana a través d’aquesta doble vessant social i comercial.

La campanya, amb el lema “La diversitat combina bé”, compta amb cinc models d’estovalles que comparteixen el disseny d’un joc de taula i n’adapten el contingut a les característiques i indrets de cada barri.

En el cas del sotagot, el disseny i el contingut és el mateix per tots els barris. En total hi haurà 85.000 posavasos i 216.000 estovalles que es distribuiran en 160 bars que col·laboren per portar a terme la campanya i que estan ubicats a cinc barris de la ciutat:
– Trinitat Vella (Districte Sant Andreu)
– Besòs-Maresme (Districte de Sant Martí)
– Poble Sec (Districte Sant-Montjuïc)
– Raval (Districte Ciutat Vella)
– Roquetes (Districte Nou Barris)
Treball als Barris, accions de dinamització social i comercial

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i els equips de tècnics de dinamització econòmica i ocupació dels districtes de la ciutat estan duent a terme el projecte “Treball als Barris”, una iniciativa que té com a objectiu la dinamització econòmica i de foment de l’ocupació de determinats territoris amb especials característiques o necessitats. Per a dur-ho a terme cal un coneixement profund de la situació socioeconòmica i comercial dels mateixos per tal de dissenyar accions que ajudin en la professionalització i visibilitat de les activitats econòmiques i de les seves estructures associatives que tenen lloc en aquests barris.

L’objectiu principal d’aquestes accions que es programen amb la col·laboració de les entitats veïnals i comercials, és donar suport a les activitats econòmiques del territori i alhora, millorar la imatge i la percepció que es té d’aquest barri en altres indrets de la ciutat.

Les diverses iniciatives que s’organitzen en diversos barris de Barcelona compten amb la col·laboració del teixit econòmic, social i associatiu. Alguns exemples recents són l’organització de les rutes guiades pel comerç del Raval i del Besòs-Maresme, la iniciativa “De Tapes per Roquetes”, o el programa de Microcrèdits a Sant Andreu, per a impulsar l’autoocupació i la creació d’empreses als barris de Trinitat Vella, Baró de Viver i Bon Pastor.





Paraules clau

comerç/ Comerç Divers/