L’Ajuntament de Barcelona inverteix més d’1 milió d’euros en la reurbanització del carrer Sant Antoni Maria Claret, al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inverteix més d’1 milió d’euros en la reurbanització del carrer Sant Antoni Maria Claret, al districte de Sant Andreu

31/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona està executant les obres de reurbanització del carrer Sant Antoni Maria Claret, entre els carrers de Garcilaso i l’Avinguda Meridiana, al districte de Sant Andreu. Aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació d’1.086.216 euros, abasta un total de 5.600 m2 i està previst que finalitzi al juliol de 2015.

La reurbanització té com a principal objectiu ampliar i millorar l’espai destinat als vianants, donada la seva proximitat amb el recentment remodelat intercanviador modal de la Sagrera. Les tasques a dur a terme contemplen l’enderroc de paviments actuals, nova pavimentació, nou enllumenat amb tecnologia LED, plantació d’arbrat i xarxa de reg associada, adequació de la instal·lació de drenatge, instal·lació de mobiliari urbà i senyalització vertical.

 

 

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “amb aquesta actuació farem del carrer Sant Antoni Maria Claret un espai més agradable, tot recuperant espai per als vianants, i que permetrà millorar la qualitat de vida dels veïns de l’entorn més immediat” i ha afegit “a més, també actuarem al passatge Coello per pacificar-lo i dotar-lo de plataforma única”.

Així, amb les actuacions es guanya més amplada de vorera pels vianants i s’introdueixen carrils bici en la secció del carrer. Fins ara, el carrer en aquest tram presentava una configuració de carrer segregat amb voreres de 3,25 metres a cada façana i una calçada de 13,5 metres que es distribuïa en carril central i aparcament en bateria a banda i banda del carrer.

La nova secció de banda muntanya a banda mar estarà distribuïda de la següent manera:
– Vorera de 5 metres.
– Carril bici d’1,5 metres en un sentit de circulació.
– Mitjana de protecció de 0,8 metres.
– 1,9 metres per a l’estacionament de vehicles en cordó.
– Un carril de circulació de 3,5 metres.
– Un altre espai d’1,9 metres per a l’estacionament de vehicles en cordó.
– Vorera de 5,4 metres.

El carrer comptarà amb nou arbrat, nous fanals per a la correcta il·luminació de la via i nou mobiliari urbà.

 

 

A les proximitats del carrer Costa Rica, la via passa a ser de plataforma única fins a desembocar al carrer Garcilaso. En aquest cas, la zona que dóna continuïtat a la vorera de muntanya manté l’amplada de vorera, la cota i compta amb asfalt colorejat vermell. Posteriorment, hi haurà el carril de circulació i un cop passat aquest hi haurà un nou espai de vianants, corresponent a la plaça Hispano-Suïssa, amb paviment acabat de llambordes de color fosc.

 

També es reurbanitzarà el passatge Coello

Actualment està en procés de licitació la reurbanització del passatge Coello per tal de fer d’aquesta via un espai amb plataforma única, sense aparcament i una línia d’arbrat al costat mar. L’actuació compta amb un pressupost de licitació de 315.905 euros i un termini d’execució de 2 mesos.

La distribució de la via quedarà amb una franja al costat mar de 3,65 metres d’amplada en la que es concentrarà el mobiliari urbà (arbrat, il·luminació, aparcament de bicicletes); un espai per al pas de cotxes a la part central de 3,5 metres; i una nova franja al costat muntanya de 2,84 metres d’amplada.

El paviment de les voreres es farà amb peces de formigó prefabricat i la zona de vehicles disposarà de ferm aglomerat asfàltic tintat de color vermell. Els límits de les línies de canvi del tipus de paviment es ressaltaran amb cordons de 30 cm d’amplada de peces de granit i es posaran pilones en aquells punts on sigui necessari.

El passatge comptarà amb una sortida directa al carrer Garcilaso, sense connectar abans amb el carrer de Sant Antoni Maria Claret, com fa ara. Això generarà un espai que s’aprofitarà per a la creació d’una placeta. Es modificarà la connexió del carrer Sant Antoni Maria Claret amb el carrer Garcilaso.

L’enllumenat es farà amb columnes baixes i llumeneres de LEDs.





Paraules clau

Sant Andreu/ Sant Antoni Maria Claret/