L’alcalde Trias destaca la gran vocació de servei al país, amb esperit obert i dialogant, del bisbe Carrera : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca la gran vocació de servei al país, amb esperit obert i dialogant, del bisbe Carrera

08/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la presentació del llibre biogràfic “Joan Carrera. Un bisbe del poble”, escrit per Joaquim Ferrer i Francesc Teruel, i prologat per l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. A l’acte hi eren presents el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler; el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el comissionat d’Afers Religiosos, Ignasi Garcia Clavel; el pare Enric Puig; i els autors del llibre.

L’alcalde Trias ha destacat la gran vocació de servei al país, amb esperit obert i dialogant, del bisbe Carrera, “un home que posava en valor i que coneixia molt bé la doctrina social de l’Església, i que ens ha deixat un llegat humanístic molt important”. En aquest sentit, ha destacat la tasca del Memorial que s’ha creat per mantenir viu el seu record. Joan Carrera va néixer l’any 1930 a Cornellà de Llobregat, va ser ordenat sacerdot el juliol del 1954, i després va ser destinat successivament a la parròquia de Sant Miquel del Port de la Barceloneta, a la parròquia de Llefià (Badalona) i a la parròquia de Sant Isidre (l’Hospitalet de Llobregat). El 1991 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona.

Trias ha agraït a Joaquim Ferrer i Francesc Teruel aquest llibre, que ajudarà a mantenir viva la gran tasca social que va desenvolupar el bisbe Carrera. Com ha assenyalat Trias, des de les parròquies de Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, on Carrera va estar destinat, “va treballar intensament i amb gran vocació per ajudar persones sense recursos i per acollir les persones nouvingudes. Aquest coneixement de la realitat social, juntament amb els valors cristians, van fonamentar el seu compromís polític a favor de la democràcia, la llibertat i la defensa de la identitat i la cultura catalanes”.

L’alcalde ha afirmat que el record de Joan Carrera “ens emociona i ens encoratja a seguir treballant per lluitar contra les desigualtats socials, per una ciutat i per un país on tothom tingui les mateixes oportunitats de futur”. “Aquesta feina”, ha afegit, “l’hem de fer entre tots, sumant esforços administracions i la societat civil per poder donar una millor resposta a les necessitats derivades de la crisi”.

Finalment, Trias ha assenyalat que tant el llibre presentat aquest tarda com l’exposició que es podrà veure al Palau Robert “Un ara mateix…per sempre”, dedicada també al bisbe Carrera, contribuiran a difondre “el gran llegat d’un home que sempre va treballar per millorar el benestar i qualitat de vida les persones, i construir una ciutat i un país millors”.





Paraules clau

Alcalde Trias/