Standard & Poor’s qualifica en ‘aa’ les finances de Barcelona i en ressalta el seu model de gestió i una liquiditat “excepcional” : Servei de Premsa

Standard & Poor’s qualifica en ‘aa’ les finances de Barcelona i en ressalta el seu model de gestió i una liquiditat “excepcional”

16/01/2015

L’última revisió de 2014 d’Standard & Poor’s (S&P) sobre la qualificació financera a la ciutat de Barcelona, en data de 16 de gener de 2015, valora la bona gestió econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i la situació pressupostària i financera de la ciutat, que manté la qualificació intrínseca de ‘aa’ i una perspectiva estable després d’analitzar l’exercici 2014.

Tot i que oficialment Barcelona manté un rating de BBB condicionat per la qualificació de l’Estat espanyol, l’informe manté per a la ciutat una valoració individual de ‘aa’. Aquesta qualificació pròpia s’obté a través de l’Stand Alone Credit Profile, la valoració específica que dóna l’agència en cas que Barcelona no estigués condicionada pel deute sobirà, i mostra el resultat de la combinació de l’avaluació del perfil de crèdit individual de l’Ajuntament de Barcelona i el marc institucional en què opera.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha posat de manifest que aquesta anàlisi constata els “exemplars resultats de la gestió de l’Ajuntament de Barcelona durant tot un cicle d’extremada complexitat com el que s’ha estat travessant aquests darrers anys”.

“Barcelona creix en potencial, inversions i despesa social i a la vegada dóna la millor credibilitat davant l’entorn. Això ha de ser sinònim de confiança per a tots, i en especial per als ciutadans que més necessiten el suport d’una gestió pública que, en moments de dificultat, garanteixi les millors polítiques socials i serveis d’atenció a les persones”, ha reblat Recasens.

La bona valoració del perfil de crèdit individual de Barcelona és producte, en opinió de S&P, d’una “trajectòria d’administració financera prudent acompanyada d’un bon model de gestió de les esferes polítiques i directives de la institució”, que deriven en una gran fortalesa pel que fa als comptes públics.

A més, posa en valor que la ciutat manté una “execució pressupostària molt alta, un deute molt baix i una posició de liquiditat excepcional”, uns resultats d’acord amb els millors escenaris previstos per l’agència. La valoració positiva queda consolidada per una posició de caixa sòlida, segons S&P, que també posa en valor que l’Ajuntament “ha assolit tots els objectius financers”.

El document subratlla que l’accés al finançament extern de Barcelona és “satisfactori, ja que pot accedir a un pol d’entitats financeres molt diverses”. I afegeix que la ciutat ja té garantides les seves necessitats de finançament per al 2015 a través d’un crèdit de 200 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions.

També es menciona l’operació de concessió de la gestió dels aparcaments del centre de la ciutat, tot emfatitzant que els recursos obtinguts es destinen a polítiques d’habitatge públic.

Barcelona gaudeix d’una economia “sòlida, rica i sanejada” i es beneficia de la seva posició com una de les principals destinació turística, a parer de S&P, que també afirma que la ciutat és un centre industrial com a capital econòmica de Catalunya.Compartiu aquest contingut