L’alcalde Trias afirma que el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas fa de Barcelona “una ciutat culturalment més rica, més atractiva i més forta” : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas fa de Barcelona “una ciutat culturalment més rica, més atractiva i més forta”

17/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquesta tarda que iniciatives culturals com el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, fan de Barcelona “una ciutat culturalment més rica, més atractiva i més forta”. Trias ha inaugurat el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, que enguany celebra la 52a edició. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, el tinent d’alcalde Jaume Ciurana; Christina C.B. Scheppelmann, presidenta del jurat i directora artística del Gran Teatre del Liceu; Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu; i membres del jurat del concurs. Després la lectura del pregó, a càrrec de Risto Mejide, ha tingut lloc un recital del tenor Francisco Araiza, primer Gran Premi “Francesc Viñas 2011”, amb l’acompanyament al piano de Véronique Werkle, que han interpretat lieder i àries d’òpera i cançons de Schubert, Schumann, Brahms, Wolf, Strauss, Txaikovski, Tosti i Lehár.

 

 

L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet que l’acte inaugural d’aquest certamen de gran prestigi, que té l’objectiu de promocionar els joves valors del cant i oferir-los l’oportunitat de donar-se a conèixer al gran públic, se segueixi celebrant al Saló de Cent. El Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas ha esdevingut un dels grans certàmens lírics del món. Hi han participat més de 10.000 cantants des de la primera edició, provinents d’un total de més de 100 països. Són moltes les grans veus de l’òpera que s’han donat a conèixer en el certamen. Enguany hi participen més cantants que mai, més de 600.

Com ha assenyalat l’alcalde el certamen és un exemple excel·lent de la capacitat que té Barcelona per organitzar esdeveniments culturals i artístics d’alt nivell. “Barcelona”, ha dit, “és una ciutat que compta amb una extraordinària vitalitat musical”, amb festivals de música, alguns d’ells molt consolidats, i una gran diversitat d’equipaments musicals del més alt nivell, com el Gran Teatre del Liceu, que col·labora amb el Concurs Francesc Viñas des dels seus inicis.

Segons Trias, esdeveniments com aquest concurs contribueixen a fer avançar Barcelona com a capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i a projectar amb èxit Barcelona a nivell internacional des de fa més de 50 anys. L’alcalde ha dit que en aquests temps d’incerteses i de complexitats, “la cultura no és accessòria” i ha afegit que “la cultura és l’ànima dels pobles, d’aquesta ciutat i una eina bàsica de generació d’activitat econòmica” i per aquest motiu l’Ajuntament fa costat al Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas.

L’alcalde ha expressat el seu agraïment als organitzadors i patrocinadors del concurs, ideat pel mateix tenor Viñas, per ajudar els joves cantants, i impulsat pel doctor Jacint Vilardell, “per seguir impulsant Barcelona com a capital cultural i musical a través del certamen”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ cant/ Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas/ cultura/