Maite Fandos: “Barcelona, amb la seva llarga trajectòria en el món de l’esport amb rodes, vol ser la primera ciutat en acollir els World Roller Games” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona, amb la seva llarga trajectòria en el món de l’esport amb rodes, vol ser la primera ciutat en acollir els World Roller Games”

23/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les Federacions catalana i espanyola de patinatge sobre rodes aposten per Barcelona com la millor candidata a acollir els World Roller Games 2017. Aquest gran esdeveniment de nova creació està impulsat per la Fédération Internationale de Roller Sports (FIRS) i està pensat com una competició de 16 dies que inclogui 9 modalitats esportives en patins.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha fet una valoració de la candidatura, tant pel que representa a nivell esportiu -acollir els primers jocs mundials d’aquestes modalitats esportives- com pel llegat que deixa en una ciutat i un territori que ja compta amb una llarga tradició de pràctica esportiva vinculada al patí: “són  modalitats esportives practicades per joves, un sector de la població on ens interessa molt especialment incidir i fomentar l’esport”

Maite Fandos ha estat acompanyada pel President de la FIRS, Sabatino Aracu; el President de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua; i el President Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, qui encapçalen la delegació avaluadora.

Aracu ha valorat i elogiat la candidatura de Barcelona, per la seva fermesa, per les condicions que ofereix, i també pel seu innegable bagatge esportiu internacional, molt especialment en el món de l’esport sobre rodes. Per la seva banda, Basiana ha fet també èmfasi en l’important pes específic que els esportistes catalans de la disciplina tenen en el calendari nacional i internacional.

 

World Roller Games 2017

Es tracta d’un nou model d’esdeveniment esportiu en el qual les diferents competicions, pensades per celebrar-se a instal·lacions indoor i a l’aire lliure, i que concentraran tota l’espectacularitat del món del patinatge. La competició preveu la participació d’esportistes d’arreu: 116 països, 4.500 participants i 1.500 entrenadors.

Tan la Federació espanyola com la catalana de patinatge senyalen diverses instal·lacions de la ciutat que podrien acollir les diferents competicions dels Roller Games, com per exemple el Palau Blaugrana, el Fòrum o el Palau Sant Jordi, entre altres.

La decisió final es prendrà el proper dia 21 de febrer, a Roma.





Paraules clau

esport/