El barri del Clot guanya un nou casal per a gent gran : Servei de Premsa

El barri del Clot guanya un nou casal per a gent gran

24/01/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat pel regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, la comissionada de la Gent Gran, Assumpció Roset, i el director de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “La Caixa”, Marc Simón, ha assistit aquest matí a l’acte d’inauguració del Casal de Gent Gran Parc del Clot al districte de Sant Martí, en el marc d’una jornada de portes obertes.

 

 

L’alcalde de Barcelona ha declarat que “el nou casal és magnific. Hem fet un gran equipament, tal i com ens vam comprometre, del que s’ha tret un gran profit”. L’alcalde ha afirmat que “és una autèntica revolució el fet de tenir una esperança de vida de 86 anys. És un canvi extraordinari i és important seguir actius, tenir punts de trobada i convivència. En aquest casal els usuaris són benvinguts per a conviure-hi”.

 

El Casal de Gent Gran Parc del Clot

El barri del Clot, del districte de Sant Martí, té un nou Casal de Gent Gran a la Plaça Joan Casanelles, 1. Les obres de rehabilitació de l’edifici van començar al juliol i han acabat aquest mes de gener. El projecte ha consistit en la reforma i la nova distribució interior de l’edifici de planta baixa i primer pis, per tal d’allotjar un Casal de Gent Gran i també un Espai de Joves.

El nou Casal per a Gent Gran està a l’edifici on abans hi havia el Casal Joan Casanelles que ara té una nova ubicació a Concili de Trento, 15-35. El barri del Clot guanya un nou equipament per a la gent gran del barri.

El nou equipament del Clot té un caràcter intergeneracional perquè a més de les obres de rehabilitació i millora dels espais interiors del Casal de Gent Gran, s’ha ubicat un Espai de Joves que s’ha cedit a l’entitat Servei de Colònies de Vacances del Clot perquè hi puguin dur a terme les seves activitats.

La rehabilitació ha suposat fer una nova distribució interior i nous revestiments de l’edifici: cel rasos, pavimentació i acabats. També s’ha refet l’escala interior d’accés a la primera planta per adaptar-la a la normativa d’accessibilitat i s’han realitzat millores a la coberta i a les façanes de l’edifici a més d’adequar les instal·lacions. Les obres de la reforma de l’edifici van començar el mes de juliol i han acabat aquest mes de gener. La rehabilitació de l’equipament ha suposat una inversió de 743.448 €.

Els dos col·lectius que acull l’equipament, gent gran i joves, tenen una entrada independent. S’accedeix al Casal de Gent Gran per la plaça de Joan Casanelles i disposa de dues zones clarament diferenciades, a la planta baixa se situen les activitats obertes al públic mentre que a la primera planta, hi ha les sales on es realitzen les activitats programades. L’equipament disposa d’espais amplis d’ús polivalent i d’una aula d’informàtica. L’Àrea Social de la Fundació “La Caixa” ha instal·lat una CiberCaixa Informàtica i a més, en el marc del conveni que la Fundació “La Caixa” té amb l’Ajuntament de Barcelona, es desenvoluparan en el Casal totes les activitats del seu programa de gent gran.

Els usuaris del Casal tenen un nou accés a la coberta que ha estat arreglada com a terrassa i s’hi situaran jardineres perquè la gent gran pugui realitzar activitats de jardineria i fins i tot, plantar vegetals comestibles.

Per la seva banda, l’Espai de Joves, amb accés independent des de la mateixa plaça, està situat a la zona nord-est de la planta baixa i s’ha subdividit en tres sales, gràcies a la instal·lació de panells mòbils, per a fer activitats diverses.

A la zona central de la planta baixa i seguint una paret corba ja existent, s’hi han instal·lat els lavabos, la cuina del bar – cafeteria, la zona de magatzem i la cambra de residus.

A més la reforma de l’edifici ha permès que l’escala exterior existent hagi estat substituïda per una que servirà com a sortida d’evacuació de la planta superior.Compartiu aquest contingut