Maite Fandos lamenta la mort de Josep Sardà, secretari general del Consell de l’Esport Escolar : Servei de Premsa

Maite Fandos lamenta la mort de Josep Sardà, secretari general del Consell de l’Esport Escolar

26/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha lamentant avui la mort del secretari general de Consell de l’Esport Escolar, Josep Sardà, ha mort a l’edat de 56 anys. Fandos ha valorat l’aportació de Sardà en “la promoció del creixement de l’esport en edat escolar, la seva implicació per a acostar els grans esdeveniments esportius als nens i nenes de la ciutat i també la seva aposta per l’esport d’inclusió d’infants i joves ”.

La tinenta d’alcalde ha recordat també que el Centre Municipal de Mar Bella, al qual estava lligat Sardà (és la seu del CEEB), “ha aconseguit ser un referent en l’esport escolar”. “El tarannà de Josep Sardà, amb qui l’Ajuntament sempre hi va trobar un gran col·laborador, ha permès fer una gran tasca en aquest àmbit”, ha afegit la tinenta d’alcalde.

Josep Sardà i Guerrero, Secretari General del grup d’entitats que formen El Consell, (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona, Observatori Sociològic Internacional de l’Esport, CEM La Mar Bella, Associació per al Desenvolupament de la Infància d’Àfrica i Can Font) va morir de manera sobtada diumenge 25 de gener.

Tota la seva vida professional ha estat relacionada amb l’àmbit esportiu, molt especialment amb l’entorn formatiu i de base així com en la gestió d’institucions i centres esportius. Les primeres passes en aquest àmbit van ser al centre esportiu MET del c/ Castillejos (posteriorment DiR).

A l’any 2002 va ser director del Frontó Colón de Barcelona i director del Complex Esportiu Can Ricart. Ell va ser un dels creadors de l’Associació Barcelonina Esportiva d’Entitats i Clubs (ABEEC), conjuntament amb Jaume Mora que, anys després serà escollit president del CEEB i qui el durà a la seva Secretaria General (a l’any 2006). Josep Sardà va conduir aquesta institució a ser una de les entitats referents a nivell de país.

 





Paraules clau

condol/ escola/ esport/ Josep Sardà/