L’Ajuntament posa en funcionament el nou Punt d’Informació Juvenil de Nou Barris : Servei de Premsa

L’Ajuntament posa en funcionament el nou Punt d’Informació Juvenil de Nou Barris

28/01/2015

El regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, i la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, han inaugurat aquesta tarda el nou Punt d’Informació Juvenil de Nou Barris a l’Espai Jove de Les Basses (c/ Teide, 20).

 

 

Aquest servei s’adreçarà als joves Nou Barris i estarà connectat a la xarxa general de Punts d’Informació Juvenil de la ciutat, de fet és l’onzè punt que la regidoria d’Adolescència i Joventut obre a Barcelona, fet que permet aprofundir en tasques de coordinació amb tots els Punts Informació de Barcelona i amb tots els serveis de joventut.

Raimond Blasi ha destacat que “amb aquest nou servei tots els districtes de la ciutat disposaran de Punt d’Informació Juvenil, millorant la proximitat d’un servei que s’adapta a les necessitats dels i les joves de la ciutat”. Blasi també ha explicat que el PIJ de Nou Barris vol actuar també com a eina i recurs per a aquells tècnics i professionals que ja actuen al districte i que poden necessitar un suport en la seva tasca d’atenció als joves. “A més a més, disposarà d’una antena mòbil que es desplaçarà a Ciutat Meridiana per poder atendre més còmodament als i les joves d’aquest barri”, ha assenyalat el regidor.

Per la seva banda, la regidora del districte, Irma Rognoni, ha aplaudit que es posi en marxa aquest nou servei al districte, “un recurs que obre les portes a serveis dirigits als joves i promou en el territori les polítiques de joventut. Estem segurs que en aquest PIJ podrem fer un acompanyament integral als adolescents i joves del districte”.

A banda de l’atenció als joves, el Punt d’Informació Juvenil de Nou Barris també serà un espai on poder consultar informació de manera autònoma. Així doncs, el PIJ disposarà també d’accés lliure a Internet, de la possibilitat de fer consultes on-line i per telèfon, i de tauler d’anuncis. Per altra banda, l’espai també pot acollir xerrades, conferències, exposicions, i pot oferir atenció individual i a grups.

En el PIJ de Nou Barris també s’oferirà el nou recurs “Coaching laboral per a Joves” que, en coordinació amb Barcelona Activa, es desenvoluparà al PIJ Nou Barris. Es treballa per acompanyar al jove en el seu procés de recerca de feina durant vàries sessions, contrastant la seva situació amb un petit grup de joves que tenen el mateix procés i derivant-lo a recursos adaptats al seu procés de recerca.

Els temes sobre els quals els joves podran rebre assessorament són: treball i ocupació; formació acadèmica; cursos i tallers sobre diferents temes; mobilitat europea per desplaçar-se per estudiar, treballar, fer intercanvis o voluntariat; turisme: associacionisme i participació; salut; oci i cultura; habitatge; i esport.

La regidoria d’Adolescència i Joventut, a part d’oferir la coordinació en xarxa amb la resta de PIJ del municipi, aporta dues línies d’assessorament individualitzat:

Assessorament en itineraris acadèmics: programa està adreçat a tots els i les joves de Barcelona, principalment aquells que estan cursant els darrers cicles d’educació obligatòria, amb la finalitat de facilitar informació, orientació i assessorament de l’oferta educativa de la ciutat i dels possibles itineraris formatius. La campanya ofereix informació i orientació sobre els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), Proves d’accés, Batxillerat, Cicles Formatius, estudis universitaris, etc.

Assessorament laboral: promoure entre els i les joves la incorporació al món laboral; donar-los a conèixer els serveis i recursos d’orientació i assessorament laboral que s’ofereixen als Punts d’Informació Juvenil; millorar les seves oportunitats de recerca de feina; facilitar-los el contacte amb empreses que puguin satisfer la seva demanda de feina; i oferir-los un recull d’ofertes que hi ha al mercat de treball

El nou PIJ de Nou Barris aportarà una millora pels adolescents i joves d’aquest territori, en els següents aspectes:

– Millora l’eficàcia d’acord a una recerca única i igualitària per a tota la població jove de Barcelona.

– Nou Barris es pot incorporar a un circuit d’intercanvi d’informació únic.

– Pot participar en el disseny d’estratègies conjuntes, iguals per a tots els joves de Barcelona, d’acord a les necessitats detectades.

– Es pot incorporar en un únic circuit tot el coneixement d’altres serveis i equipaments juvenils de la ciutat i participar de les relacions i canals de derivació cap a altres serveis.

– Nou Barris pot entrar en un únic format formatiu necessari pels professionals tècnics integrats en la xarxa.

– Participar en únic sistema de recollida d’indicadors i de millora contínua del servei.

Fins el mes de desembre de l’any 2014, 82.280 joves han fet servir alguns dels equipaments de la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil, sent la consulta de feina la més utilitzada, seguida de la formació acadèmica.

L’Espai Jove les Basses és l’equipament municipal per a joves del districte de Nou Barris que acollirà el Punt d’Informació Juvenil. Aquest equipament facilita recursos de cultura i lleure per a incentivar la creativitat i participació d’àmbit social entre els joves, i d’orientació, assessorament i acompanyament per afavorir els processos de reinserció laboral i de formació. Disposa d’auditori apte per a les arts escèniques; bucs d’assaig de dilluns a dissabte; sales de ball i aules per a realitzar assajos, tallers i cursos de formació; un espai relacional on els joves poden reunir-se; i cuina totalment equipada.Compartiu aquest contingut