Barcelona convida a conèixer l’ADN tèxtil del Raval : Servei de Premsa

Barcelona convida a conèixer l’ADN tèxtil del Raval

29/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i amb la col·laboració del districte de Ciutat Vella i Raval Cultural, convida a conèixer el passat i el present tèxtil del Raval a través de les noves rutes guiades 080 Ruta pel Raval de la moda. Aquestes visites, que s’emmarquen en el 080 Barcelona Fashion, tindran lloc els dies 2 i 3 de febrer, entre les 18:00 i 20:30 hores.

Es tracta d’un recorregut que rememora el passat industrial tèxtil del Raval i pretén viure el present en ebullició de la moda al barri cultural de referència de la Ciutat Comtal. De la mà del taller de disseny tèxtil d’autor dedicat a l’experimentació Muchafibra, es visitaran tallers que mantenen mètodes de creació tradicional, que plantegen fórmules innovadores en l’àmbit del tèxtil i el rol de les grans multinacionals del sector, així com espais de dissenyadors emergents.

La ruta 080 Ruta pel Raval de la moda és gratuïta i oberta a tota la ciutadania.  Les inscripcions es poden realitzar a través del web http://ravalcultural.bcn.cat/ca/content/080-ravaleja-ruta-guidada-pel-raval-de-la-moda

 

Altres accions de promoció del comerç i la restauració

L’Ajuntament de Barcelona vol aprofitar les sinèrgies que genera el 080 Barcelona Fashion, un esdeveniment de gran projecció i notorietat –més de 40.000 persones a l’anterior edició–, per dinamitzar el comerç i la restauració del barri del Raval amb accions específiques de promoció econòmica al territori.

En aquest context s’emmarquen, a més de les rutes pel Raval de la Moda, altres iniciatives com la distribució de 5.000 bosses a 82 comerços del Raval amb el missatge Comprar al Raval està de Moda, així com també una ruta de tapes + beguda a 2,80 euros per 30 establiments del Raval, entre el 2 i 5 de febrer.

 

Impuls municipal al sector de la moda

La moda és un sector estratègic per a l’economia de la ciutat. Segons dades sectorials facilitades per la Direcció d’Estudis de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació, Catalunya compta amb 4.548 empreses (el 23 % del total espanyol), 825 de les quals es localitzen a la ciutat de Barcelona (font: Enquesta Industrial d’Empreses de l’Institut Nacional d’Estadística 2012).

El sector és també clau per a la promoció internacional de la ciutat. Uneix tradició tèxtil i industrial, creativitat i talent i, a més, és cabdal per a la projecció de la marca Barcelona. Es tracta d’un sector transversal que incideix en altres àmbits com el comerç i la restauració, decisius també per l’impuls econòmic de la ciutat.

Atesa la importància estratègica d’aquest sector, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, treballa per cercar sinèrgies i acords de col·laboració amb les diferents institucions i agents que conformen l’ecosistema de la moda de la ciutat, oferint suport logístic i promocional a aquests esdeveniments.





Paraules clau

080 Barcelona Fashion/ moda/ raval/