Santa Eulàlia obre les portes de l’Ajuntament : Servei de Premsa

Santa Eulàlia obre les portes de l’Ajuntament

10/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona obrirà les seves portes dijous, festivitat de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat. De les deu del matí i fins a les vuit del vespre, la ciutadania podrà visitar l’escala negra, la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, sala Tàpies, la sala del Bon Govern, la sala del Treball, el despatx de l’alcalde, la sala de la Reina Regent, el Saló de Cent, la Galeria Gòtica, la sala Consolat de Mar, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat i l’Escala d’Honor. Els visitants podran conèixer aquests salons i espais a través de les explicacions que faran personatges històrics, com ara el cronista del segle XIV Ramon Muntaner i els consellers Joan Fivaller i Rafael de Casanova.

A més de visitar l’Ajuntament, l’altra activitat destacada serà, un cop més, l’actuació de la Coronela. La Coronela, una milícia ciutadana formada pels membres dels gremis professionals, custodiarà la porta gòtica de la façana del carrer Ciutat i la porta principal (Porta del Trentenari) del Saló de Cent, i els ciutadans podran veure com fa el canvi de guàrdia, entre les sis i les vuit del vespre. El canvi de guàrdia es realitzarà a les 17:55, 18:55 i 19:55. L’origen de la Coronela es remunta a les hosts veïnals de l’edat mitjana, en els quals els mateixos ciutadans s’organitzaven per a l’autodefensa i que tenien el privilegi de la guàrdia de portes i defenses de la ciutat. La Coronela de Barcelona va ser abolida i desarmada el 1714, en caure la ciutat davant les tropes de Felip V. L’Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona s’encarregarà de recordar dimecres la història d’aquesta milícia ciutadana.

A la plaça Sant Jaume s’oferirà una ballada de sardanes a partir de les 18:30 hores, a càrrec de la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. A les 9:15 hores hi haurà la tradicional col·locació del penó de Santa Eulàlia al balcó de l’Ajuntament, amb l’actuació de la Banda de la Unitat Mundada de la Guàrdia Urbana.

 





Paraules clau

Festes de Santa Eulàlia/ santa eulàlia/