La Mitja Marató 2015 afectarà la mobilitat en superfície a quatre districtes de la ciutat : Servei de Premsa

La Mitja Marató 2015 afectarà la mobilitat en superfície a quatre districtes de la ciutat

13/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge 15 de març Barcelona acull la celebració de la 25ª edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, una cursa atlètica de 21 quilòmetres que recorrerà diverses vies del districte de Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuic i Sant Martí.

La prova s’iniciarà a les 08:45 hores des del Passeig Pujades i afectarà tot el trànsit de superfície per on desenvolupi la prova esportiva. El recorregut serà el següent:

Sortida del pg. Pujades (entre Roger de Flor i Wellington) – pg. Pujades– pg. Picasso– av. Marquès de l’Argentera – Pla de Palau – pg. Isabel II – pg. de Colom – pl. Portal de la Pau – pg. Josep Carner – pl. Drassanes – av. Paral•lel – Entença – Gran Via de les Corts Catalanes – pl. Tetuan – Pg. Sant Joan –pg. Lluís Companys– Buenaventura Muñoz – Pallars – Llacuna – Tànger – Marroc – Bilbao – Gran Via de les Corts Catalanes – Rambla Prim – av. Diagonal – pl. Llevant– pg. Taulat – Selva de Mar – pg. Garcia Faria – pg. Calvell – Jonquera – av.Litoral – Arquitecte Sert – Salvador Espriu – pl. Voluntaris – Marina – Pujades.

Les afectacions de trànsit es produiran entre les 08:30 hores i les 12:00 hores aproximadament. Un cop comenci la prova i a mesura que avanci s’aniran succeint els diferents talls de trànsit al llarg del recorregut. Allà on la cursa ocupi tota la calçada no hi haurà circulació de vehicles. En la resta de casos, hi haurà convivència de vehicles i cursa, sempre adaptada a les necessitats d’aquesta última. Mentre duri la prova atlètica la Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant el següent itinerari:

La prova també comportarà restriccions en l’estacionament de les vies afectades i de l’entorn des del dissabte 14 de febrer fins el diumenge 15 de febrer. A partir del diumenge s’hi sumaran la majoria dels carrers afectats per l’itinerari de la cursa. Així, es restringirà l’aparcament en prop d’una vintena de trams de vies de la ciutat fins el diumenge a les 12:00 hores. L’Ajuntament senyalitzarà les prohibicions d’estacionament i l’organització informarà a equipaments i aparcaments públics i privats que resultin afectats pel pas de la prova. Els panells informatius també advertiran als conductors de la celebració de la prova.

Prèviament al dia de la celebració de la cursa, i per facilitar el muntatge de les instal•lacions, es tallarà el trànsit al Pg. Pujades, a la calçada mar entre pg. Lluis Companys i Wellington. A partir de diumenge el tall s’estendrà a la calçada muntanya.

 

Afectacions al transport públic

La cursa també provocarà afectacions al transport públic de superfície.Tot plegat provocarà diferents afectacions a 41 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la cursa: D20, H12, H14, H16, V15, V17, V21, V27, 6, 7, 13, 14, 19, 20, 21, 22, 24, 26, 27, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 60, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 92 i 192.

Les línies del Trambaix, entre les 08:30 i les 09:30, quedaran interrompudes pel pas de la cursa per l’Av.Diagonal. Durant aquest període el tramvia funcionarà fins a la parada de Palau Reial. El servei del Trambesòs quedarà tallat entre les 08:30 i les 13:00 pel pas de la cursa per l’altra extrem de l’Av.Diagonal. Durant aquest període el tramvia funcionarà en dos sectors: entre les parades de “Ciutadella / Vil•la Olímpica” i “Glòries” i entre les parades d’ “Estació Sant Adrià” i “El Maresme”.





Paraules clau

esport/ Mitja Marató 2015/