Barcelona torna a ser escenari d’un rècord mundial d’atletisme : Servei de Premsa

Barcelona torna a ser escenari d’un rècord mundial d’atletisme

15/02/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

Aquest diumenge 15 de febrer, Barcelona ha estat l’escenari de diversos rècords vinculats a l’eDreams Mitja Marató: rècord mundial femení i record de participants. L’atleta Florence Kiplagat i els 15.000 corredors i corredores inscrits en la cursa han estat els seus protagonistes.

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha felicitat l’atleta keniana, tant per l’èxit assolit com per la seva fidelitat a la ciutat, a la qual ha tornat a ubicar en l’epicentre d’atenció internacional. La responsable municipal ha manifestat la seva satisfacció per veure com, un cop més, “la ciutat demostra el seu esperit de superació i de millora. Barcelona no es conforma. Primer, l’aposta per l’esport popular, que aquesta multitudinària participación exemplifica, i després, el posicionament internacional que ens dóna un rècord mundial, per segona any consecutiu.

Fandos ha donat el tret de sortida a les 8.45h, a la confluencia dels pg. Picasso i Pujades. Allà, acompanyada de Jaime Alguersuari, president d’Alesport, i de representants de la Diputació i marques patrocinadores, han vist com 1h 05min 09sgs després, Florence Kiplagat creuava la línea de meta amb el rècord sota el braç.

En categoría femenina, han completat el podi les atletes Elizabeth Lee (1:14:06) i Charlotte Karlsson (1:15:25). Pel que fa al podi masculí, el primer lloc ha estat per Tadesse Abraham (1:00:42); Getu Feleke (1:00:45), i Azmeraw Mengistu (1:00:48). Gran debut de Maria Vasco, amb una novena posició.

En categoría masculina, Tadesse Abraham marca el registre guanyador de la prova, amb 1h 0 minuts i 42 segons.

La jornada atlètica ha transcorregut sense incidències, amb una gran festa popular viscuda pel nombrós públic assistent al recorregut, i pels 21 punts d’animació repartits per tota la ciutat.





Paraules clau

esport/