L’alcalde Trias afirma que el Taller de Músics “forma persones i va més enllà de l’ensenyament” : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que el Taller de Músics “forma persones i va més enllà de l’ensenyament”

17/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta tarda a l’acte de celebració dels 35 anys del Taller de Músics. L’acte ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat, i, entre d’altres, hi eren presents Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics; el tinent d’alcalde, Jaume Ciurana; Raimond Blasi, regidor del districte de Sant Andreu; Ferran Mascarell, conseller de Cultura; i Pasqual Maragall, ex president de la generalitat de Catalunya. L’acte s’ha tancat amb actuacions musicals a càrrec de la Original Jazz Orquestra i del cor de veus de l’Escola Superior d’Estudis Musicals.

 

 

En el seu parlament, l’alcalde ha destacat la figura de Lluis Cabrera, al capdavant del Taller de Músics durant molts anys, afirmant que “és un lluitador nat, ha lluitat per la cultura, l’ensenyament, la creativitat, la innovació i també pel benestar”.

En la seva intervenció, Trias ha destacat que el Taller, al llarg d’aquests 35 anys, “ha format persones i però també ha anata més enllà de l’ensenyament, convertint-se en un referent de qualitat en l’àmbit de l’educació musical”. Com ha assenyalat l’alcalde, avui es pot escoltar molt bona música i actuacions en què hi participen artistes que han estat formats al Taller de Músics. L’alcalde ha agraït “a tots els professionals que treballen i han treballat a l’Escola i “ens han fet gaudir de la música”.

El Taller de Músics va apostar, fa 35 anys, pel Raval i per la seva gent, una aposta, ha dit Trias, que va contribuir decisivament a la transformació del barri. El Taller va anar creixent i necessitava més espai, ara el té a Can Fabra, un equipament cultural especialment actiu, on disposa d’unes magnífiques instal•lacions. L’alcalde ha recordat que durant temps el Taller de Músics va lluitar per poder impartir ensenyaments artístics superiors de música, i finalment ho va aconseguir. També ha destacat l’excel•lent equip de professionals que dediquen hores i d’esforços a la formació.





Paraules clau

Alcalde Trias/ taller de músics/