Trias: “Barcelona ha passat de ser una ciutat d’universitats a una ciutat universitària” : Servei de Premsa

Trias: “Barcelona ha passat de ser una ciutat d’universitats a una ciutat universitària”

19/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

“Barcelona ha passat de ser una ciutat d’universitats a una ciutat universitària” ha explicat avui l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant l’acte de reconeixement del Barcelona Knowledge Campus. Trias ha recordat que “som la 13a ciutat del món amb més producció científica, i tenim unes universitats, centres de recerca i escoles de negocis molt competitives”. L’alcalde ha fet aquestes afirmacions en l’acte de reconeixement del campus d’excel·lència internacional Barcelona Knowledge Campus, que s’ha celebrat avui i al qual han assistit el rector magnífic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas; el rector magnífic de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez; el catedràtic d’organització d’empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el president de Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Emilio Lora-Tamayo; el director general de Política Universitària del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Jorge Sainz; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, i la secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Carmen Vela.

 

16582131372_e8f8f83cb7_z

16582817515_37a330808a_z

 

El campus d’excel·lència Internacional Barcelona Knowledge Campus abasta un ampli espectre de disciplines científiques i acadèmiques: Arquitectura i Belles Arts, Biotecnologia, Farmàcia, Enginyeria Civil, Ciències de la Computació, Telecomunicacions, Enginyeria Industrial, Ciències Experimentals i Ciències Jurídico-Socials. Aquest campus, de 227 hectàrees en les quals es concentren un total de 19 centres docents (facultats i escoles superiors), dos parcs científico-tecnològics (amb 88 empreses acollides) i en el qual reben formació 42.000 estudiants universitaris, i 8.500 estudiants de postgrau, és un dels pols de concentració de recursos humans i territorials, i un dels potencials acadèmics, científics i tecnològics més actius i importants del sud d’Europa. Per aquest motiu l’alcalde Xavier Trias ha volgut agrair l’esforç la dedicació de totes les persones que han contribuït al desenvolupament d’aquest gran campus que és un bon exemple que “bona part dels èxits d’aquesta ciutat són resultat d’una feina d’equip”, ha dit Trias, i ha afegit: “Aquesta és una iniciativa molt important que impulsa l’activitat científica, social i empresarial de l’entorn dels campus de la UPC i la UB que, com hem vist, ha donat molt bons fruits. Una suma estratègica que ha aconseguit crear un autèntic ecosistema de coneixement, en els àmbits de les ciències de la vida, les ciències socials o la tecnologia, tres àmbits que tenen molts punts de confluència”.

L’alcalde també ha recordat que el Barcelona Knowledge Campus és de fet una de les iniciatives que converteixen Barcelona en una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i que és un espai que afavoreix l’ocupació, la cohesió social, i el desenvolupament, que són justament els principals objectius que com a alcalde vol també per a la ciutat de Barcelona, i que des de l’Ajuntament es treballa amb fermesa per impulsar.

Trias també ha recordat que “fa ben poques setmanes vam saber que vuit projectes de recerca duts a terme a Catalunya han estat seleccionats i subvencionats per la Unió Europea. Això posa de manifest, una vegada més, la potència científica del nostre país, que rep el suport de nombroses institucions, entre les quals ICREA (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats). L’alcalde ha afegit que “aquestes inversions han ajudat a promoure importants sectors econòmics i activitats basades en el coneixement” i ha afegit que “són apostes a mig i llarg termini que ens cal continuar desenvolupant perquè aquesta ciutat tingui tots els elements per anar endavant i per consolidar-nos com un pol de coneixement i recerca a nivell internacional”.

Finalment, Trias ha conclòs que “A Barcelona tenim molt clar que la recerca i el coneixement són una de les millors eines que tenim per encarar el futur amb optimisme i confiança. Ens cal, doncs, continuar promovent el coneixement, i el Barcelona knowledge Campus és un excel·lent instrument per fer-ho”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Universitat/