L’Ajuntament de Barcelona convoca 100 noves places d’agents de Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona convoca 100 noves places d’agents de Guàrdia Urbana

20/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona oferta aquest any 100 noves places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest dijous 19 de febrer s’han publicat les bases de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) amb els requisits dels aspirants. D’aquesta manera durant els propers 20 dies naturals, a partir d’avui 20 de febrer i fins el proper 11 de març, queda obert el termini per a la presentació d’instàncies dels candidats/candidates per optar a una d’aquestes 100 places.

La convocatòria és un procés de selecció que es realitza mitjançant oposició lliure i està oberta a les persones que acompleixin els requisits establerts a les bases, entre d’altres:

– persones majors de 18 anys i que no superin l’edat establerta per a la jubilació forçosa,
– amb nacionalitat espanyola
– amb una alçada mínima 1,60 les dones i 1,70 els homes
– amb permís de conducció de vehicles classe B
– que tinguin el títol de graduat o graduada en educació secundaria, graduat o graduada escolar, tècnic o tècnica corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic o tècnica auxiliar corresponent a formació professional de primer grau o un altre d’equivalent o superior. Si es tracta d’un títol obtingut a l’estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

A partir d’avui es poden consultar la resta de requisits a les bases de la convocatòria fent clic a la següent adreça: www.bcn.cat/ofertapublica.

Pel que respecta al tipus de proves, aquestes es realitzaran d’acord a la legislació específica per les policies locals i en categoria d’agent inclouran:

– Prova cultural
– Prova de coneixements de la llengua catalana
– Prova aptitudinal
– Proves físiques
– Proves psicotècniques
– Proves mèdiques

La instància es pot trametre telemàticament a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona, www.bcn.cat, mitjançant l’apartat d’Oferta pública i el portal de tràmits, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Des de la web www.bcn.cat també es podrà fer el pagament de la taxa corresponent al procés d’oferta pública.

Les 100 persones que superin el procés i obtinguin les millor puntuacions realitzaran un curs de formació bàsica policial a l’Escola de Policia de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya que tindrà una durada de 9 mesos. Una vegada superat el període de formació els/les aspirants s’incorporaran a la ciutat de Barcelona on realitzaran 12 mesos de pràctiques a les Unitats Territorials dels Districtes. La convocatòria s’ha pogut tirar endavant gràcies a l’equilibri econòmic-financer de l’Ajuntament de Barcelona i la ferma voluntat del Govern Municipal de dotar de més agents el cos de policia barceloní per oferir el millor servei als ciutadans.

Amb aquesta nova convocatòria, que se suma ja a les dels dos anys anteriors, el Govern Municipal de Xavier Trias referma la seva aposta per seguir millorant dia a dia dos serveis essencials per a la ciutat, com són la Guàrdia Urbana de Barcelona i l’SPEIS de Barcelona. En total, en tres anys s’hauran convocat 313 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana.

El Govern considera que és clau la renovació d’aquests dos cossos de seguretat i d’emergències per comptar amb un servei de la màxima qualitat i eficàcia que pugui oferir la millor resposta a la ciutadania. Gràcies a aquesta millora de la seguretat a la ciutat, durant els últims quatre anys s’han reduït un 15,2% els fets delictius i s’ha aconseguit desplaçar la seguretat com a primer problema de la ciutat, amb una caiguda de 10 punts, fet que demostra que s’ha fet un treball constant i ben coordinat amb els altres cossos policials.





Paraules clau

Alcalde Trias/ guàrdia urbana/