Barcelona acollirà els primers World Roller Games de la història : Servei de Premsa

Barcelona acollirà els primers World Roller Games de la història

21/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona ha estat designada aquest dissabte com a seu dels primers World Roller Games de la història, que se celebraran l’any 2017. Es tracta d’una nova competició impulsada per la Fédération Internationale de Roller Sports (FIRS) que s’afegeix al calendari internacional i que inclourà les modalitats de patinatge artístic, hoquei línia, freestyle línia, hoquei patins, skateboarding, alpí en línia, velocitat, descens en línia i Roller Derby.

 

WRG1
Carmelo Paniagua, President de la Federació Espanyola de Patinatge; Ramon Basiana, President de la Federació Catalana de Patinatge; Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Sabatino Arac, President de la FIRS; Alejandro Blanco, president del COE; Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Carlos Gascón, sots-director del Consejo Superior de Deportes
 

La tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha expressat des de Roma, on s’ha fet pública la deliberació, la seva satisfacció per acollir un campionat “inèdit en el calendari internacional que reforçarà el posicionament de Barcelona com a capital esportiva”. Fandos també ha destacat el llegat que la competició aportarà a la ciutat. La capital catalana, a més, ja compta amb una llarga tradició de pràctica esportiva vinculada al patí. “Són unes modalitats esportives practicades per joves, un sector de la població on interessa molt especialment incidir i fomentar l’esport”, ha explicat.

Els World Roller Games són un nou model d’esdeveniment esportiu en el qual les diferents competicions, pensades per celebrar-se a instal·lacions indoor i a l’aire lliure, i que concentraran tota l’espectacularitat del món del patinatge. La competició preveu la participació d’esportistes d’arreu: 116 països, 4.500 participants i 1.500 entrenadors.

La delegació de Barcelona desplaçada a Roma ha estat integrada per la tinenta d’alcalde Maite Fandos; els presidents de les Federacions Catalana i Espanyola de Patinatge, Ramon Basiana i Carmelo Paniagua, respectivament; el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, i el sots-director del Consejo Superior de Deportes, Carlos Gascón. Aquestes institucions, juntament amb la Diputació de Barcelona, han integrat la candidatura. El president del COE, Alejandro Blanco, ha estat també present a Roma i ha participat en les ponències.

 

La designació

A les 13:30 hores, el president de la FIRS, Sabatino Aracu, proclamava Barcelona com la seu oficial dels World Roller Games 2017. La sessió s’havia iniciat tres hores i mitja abans. A les 10h, la “Sala d’Onore” del CONI (seu del Comitè Olímpic Italià) obria les seves portes per acollir el Congrés de la FIRS 2015, acte en el qual s’ha desenvolupat la defensa dels projectes de les ciutats aspirants, Barcelona i Lima.

A la posterior roda de premsa, Aracu ha manifestat que “la de Barcelona ha estat una victòria excepcional, fruit d’un projecte unitari i d’un equip compacte”.





Paraules clau

esport/