Horta-Guinardó inverteix més d’1,2 milions d’euros en la millora dels interiors d’illa del barri de Sant Genís dels Agudells : Servei de Premsa

Horta-Guinardó inverteix més d’1,2 milions d’euros en la millora dels interiors d’illa del barri de Sant Genís dels Agudells

22/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó ha iniciat aquesta setmana diferents obres de millora a l’espai públic. Per una banda s’han iniciat les obres de reurbanització per millorar l’accessibilitat dels interiors d’illa compresos entre els carrers de Sidó de Lledoner al barri de Sant Genís, i per l’altre ha començat la segona fase d’adequació de la xarxa de clavegueram al barri de la Clota, al Passatge Feliu. Aquestes dos actuacions responen als compromisos del full de ruta del districte.

Pel que fa a les millores dels interiors d’illa dels carrers Sidó i Lledoner el districte invertirà d’1.244.216 euros, i està previst que finalitzin en 7 mesos. L’objectiu de les actuacions, que afectaran a una superfície de 4.452 m2, és millorar l’accessibilitat dels espais d’interior d’illa, millorar els materials de l’espai públic així com de les xarxes de serveis públiques i de companyies de subministrament eliminant cablejats aeris i renovant traçats.

La regidora del districte, Francina Vila, recorda que “actualment aquests interiors d’illa són uns espais de difícil accés i sense cap mena d’ús social. Les obres que portaren a terme recuperarem espai públic i convertiran aquesta zona en un lloc d’estada i de gaudi dels veïns i veïnes de la zona”.

 

Les obres inclouen la definició d’espais d’estada i de circulació, la incorporació d’espais verds enjardinats i l’equipament amb elements de mobiliari urbà i de gimnàstica de manteniment per a la gent gran, a més de la renovació de les instal·lacions urbanes de clavegueram, enllumenat i instal·lacions de servei existents, amb el soterrament de les xarxes aèries existents de subministrament elèctric, i la nova implantació d’instal·lacions de reg de les noves àrees enjardinades i de comunicacions, amb la implantació d’una nova àrea ‘wifi’.

Paral·lelament, aquesta setmana també s’han iniciat la segona fases de les obres de millora del clavegueram de La Clota amb una inversió de 600.370 euros i una durada de quatre mesos. Aquesta segona fase contempla la implantació d’un nou col·lector al Passatge Feliu per millorar la xarxa de clavegueram a la zona, i la instal·lació d’una canonada d’aigua potable des del carrer Alarcón fins al carrer Puríssima, que permetrà donar servei a dues parcel·les que actualment no en disposen.

Aquesta actuació se suma a la realitzada fa uns mesos en els carrers Puríssima, Amor i Capcir i el Passatge de Sant Jaume on es van implantar nous col·lectors i que va suposar una inversió de 450.000 euros. En total s’ha invertit més d’1 milió d’euros per a millorar la xarxa de clavegueram de la zona.





Paraules clau

Horta-Guinardó/