2,6 milions de persones visiten la Zona Monumental del Park Güell durant 2014 : Servei de Premsa

2,6 milions de persones visiten la Zona Monumental del Park Güell durant 2014

27/02/2015



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’octubre del 2013 es va iniciar la regulació de la Zona Monumental del Park Güell, amb l’objectiu de reduir la massificació i afavorir la seva  conservació. Durant el 2014, el Park Güell ha rebut 2.598.732 visitants, una reducció del 70% respecte el 2013, quan es van rebre 9 milions de visitants, amb pics de 1.200 persones entrant simultàniament en un quart d’hora, una xifra totalment inassolible. Els ingressos obtinguts durant el passat any han estat de 14,35 milions d’euros; l’activitat de regulació ha generat 7,85 milions de despesa. El retorn a la ciutat, al Park i el seu entorn es situa en 5.421.646 milions d’euros en concepte de cànon i inversions realitzades. Només en inversions pel 2015 es preveuen altres 3,3 milions.

Les xifres mostren que s’han assolit els objectius marcats, s’ha racionalitzant l’afluència de públic i s’han resolt els reptes de sostenibilitat de l’espai, tenint en compte les diferents sensibilitats, la multiplicitat d’usos del Park i la singularitat d’aquest espai.

 

pg1

 

No obstant, tot i que la regulació de la Zona Monumental afecta només al 7,9% de la superfície, també s’ha restat pressió a la resta del Park, reduint els visitants en un 30% aproximadament. A més, la valoració global dels visitants ha assolit una nota de 8,1 sobre 10 el que mostra que les mesures també han millorat l’experiència del visitant.

Addicionalment, més de 132.000 veïns i escolars (el 4,8% de les persones que hi passen diàriament) han accedit gratuïtament a la Zona Monumental. Són els habitants dels barris del Carmel, El Coll, Vallcarca-Penitents, La Salut i Can Baró; i els alumnes, familiars i treballadors de 7 centres educatius de l’entorn del Park, que disposen d’un carnet d’accés lliure, del que se n’han expedit gairebé 50.000.

Paral·lelament, 13.734 membres del registre Gaudir+BCN han pogut accedir de manera gratuïta al Park. El registre permet als seus membres demanar una entrada diària per poder-hi accedir a la zona regulada sense pagar. A més, 65.104 nens i nenes de 1.502 escoles diferents han pogut visitar gratuïtament la Zona Monumental adherint-se al programa “El Park Güell i les escoles”, que vol garantir i fomentar la visita cultural a un espai tan emblemàtic.

L’app gratuïta del Park Güell, disponible per iPhone i Android, s’ha consolidat com a una de les aplicacions municipals més populars, amb un total de 56.151 descàrregues. L’aplicació, disponible per iPhone i Android, permet fer una visita guiada per la Zona Monumental i es pot descarregar en 7 idiomes diferents, sent la versió anglesa la més descarregada.

Perfil del visitant

Els gairebé 2’6 milions de visitants suposen un 69,6% d’ocupació sobre l’aforament total del Park i la coneixença sobre la nova ordenació de la Zona Monumental ha crescut respecte de l’octubre. Els visitants es reparteixen d’aquesta manera segons el seu origen:

pg2

Els visitants provinents de la Unió Europea representen un 35%, entre els que destaquen els italians i els francesos, que són els visitants més nombrosos seguits pels britànics, els alemanys i els portuguesos, mentre que els espanyols representen l’11% dels visitants totals que rep el Park. Un 6% provenen de la resta d’Europa, i també un 6% dels visitants és originari de Rússia.

De la resta del món, el grup que més visita el Park Güell són els Sud-americans (16%), seguits dels Nord-americans (7%) i dels asiàtics, dels quals un 4% són xinesos, un 3% japonesos i un 9% de la resta del continent. També s’ha de sumar un 2% de visitants provinents d’Oceania i un 1% que ve d’Àfrica. En total, el 89% dels visitants que rep el Park Güell provenen de fora de l’estat espanyol.

pg3

Pel que fa a l’arribada al parc, el metro es consolida com el mitjà de transport preferent utilitzat pels visitants amb un 45% d’ús, seguit de la línia de bus amb un 25%.

 

 

Reconeixement dels visitants

El Park Güell va rebre el premi Traveller’s Choice Award com a millor recinte en la categoria de parcs, el que l’acredita com a millor parc d’Europa. Aquests premis s’atorguen tenint en compte l’opinió dels 260 milions d’usuaris de la plataforma TripAdvisor. A més, el Park també va rebre el Certificat d’Excel·lència d’aquesta web socials de viatges, degut a la bona valoració i a la qualitat dels comentaris dels visitants.

L’horari d’obertura de la Zona Monumental del Park Güell és de 8:30 del matí fins a les 18h a la tardor i l’hivern, i varia la resta de l’any en funció de les hores d’il·luminació solar. Així, de l’1 de maig al 14 de setembre l’horari és de 8h a 21h; i entre el 24 de març i el 30 d’abril i entre el 15 de setembre i el 26 d’octubre el Park està obert de 8h a 20h.

 

 

 

Un any de regulació en xifres

2.598.732 visitants totals

70% de reducció respecte 2013

5.421.646€ retorn a la ciutat, al Park i el seu entorn

132.000 accessos dels veïns i comunitat escolar

50.000 carnets per veïns i escolar expedits

65.104 alumnes de 1.502 escoles han visitat la Zona Monumental

56.151 descàrregues de l’app

8,1 valoració dels visitants





Paraules clau

park güell/ Zona Monumental del Park Güell/