La gratuïtat a les àrees blava i verda per als propietaris de vehicles elèctrics s’amplia als no residents a la ciutat : Servei de Premsa

La gratuïtat a les àrees blava i verda per als propietaris de vehicles elèctrics s’amplia als no residents a la ciutat

27/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La gratuïtat de l’Àrea Verda –zones blava i verda- s’estén a tots els usuaris de vehicle elèctric, tant pels residents a la ciutat de Barcelona com pels no residents. El Plenari del Consell municipal d’aquest divendres ha aprovat definitivament la modificació de l’ordenança fiscal 3.12 de taxes per l’estacionament regulat de vehicles a la via pública. El Govern municipal, el PSC i el grup d’UpB (ERC+DCat+RCat) han votat favorablement l’actualització de l’ordenança, que l’adapta a la nova realitat social i de gestió de la mobilitat i estacionament de vehicles a la ciutat.

Actualment, l’àrea blava i verda són gratuïtes pels vehicles elèctrics de propietaris residents a la ciutat. Ara, per tal de fomentar encara més l’ús del vehicle elèctric i no contaminant, s’amplia aquesta exempció de pagament als no residents que siguin usuaris de vehicles elèctrics, ja sigui mitjançant vehicle elèctric propi o com a usuaris de flotes de vehicle elèctric, de sis unitats o més, conveniats amb l’Ajuntament. A més, els usuaris de les flotes tindran facilitats d’aparcament pel que fa a la limitació horària.

Aquestes mesures també són d’aplicació per a les flotes de vehicles elèctrics d’ús compartit que facin servir les places d’estacionament regulat. Aquest ús es regularà en cada cas a través de concurs públic ratificat en el Plenari del Consell Municipal.

El Govern municipal aposta per estendre els beneficis d’aquestes mesures a l’àmbit metropolità i impulsar així la mobilitat elèctrica a tots els municipis integrats en l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

D’altra banda, aquesta actualització de l’ordenança també recull que els membres de gremis i col•legis professionals puguin gaudir d’una tarifa reduïda per aparcar a l’àrea Verda de Barcelona. Aquesta bonificació, inclosa a instàncies d’UpB (ERC+DCat+RCat), pretén pal•liar les càrregues de les activitats econòmiques que han de fer ús del vehicle comercial dins del perímetre de les àrees d’aparcament verda i blava. En aquests casos, l’ús intensiu de places al carrer per aparcar el cotxe comercial pot representar un elevat cost en coincidir amb zones de pagament regulat on el pagament està pensat per rotació de vehicles d’ús personals, comercial o d’oci.

Per això, davant les sol•licituds dels diferents gremis de la ciutat que agrupen professions on el vehicle es fa indispensable per treballar, l’Ajuntament tira endavant una nova tarifa que abarateix el cost en més del 15% per a tots els aparcaments que els agremiats duguin a terme amb els seus vehicles comercials a l’àrea verda no exclusiva –75% de les places regulades–. Així doncs, se’ls aplicarà una tarifa de 2,50€/hora en lloc de les tarifes vigents de 3€ a la zona A i 2,75€ a la zona B.





Paraules clau

àrees blava i verda/ vehicle elèctric/