Xavier Trias: “Barcelona és una ciutat que creu en la riquesa dels intercanvis i les experiències compartides” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Barcelona és una ciutat que creu en la riquesa dels intercanvis i les experiències compartides”

28/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

“Barcelona és una ciutat que creu en la riquesa dels intercanvis i les experiències compartides”, ha manifestat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest matí en l’ofrena floral al monument a Blas Infante, que ha tingut lloc en el marc dels actes de celebració del Dia d’Andalusia a Barcelona. Trias ha assegurat que Barcelona ha creat un “model propi de convivència basat en la pluralitat, i en el respecte envers la pluralitat”. També ha felicitat la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, la FECAC, entitat organitzadora de l’acte, perquè “des de fa molts anys ens ajudeu a vertebrar aquest model, que és un dels nostres actius més importants com a ciutat i com a país”.

 

 

Xavier Trias ha recordat que la FECAC ha fet sempre d’embaixadora de la cultura andalusa a Catalunya, però també a la inversa, tot fent d’ambaixadora de la cultura catalana a Andalusia, i ha demanat a l’entitat que no ho deixi de fer, perquè “mai hem de trencar la convivència”. L’alcalde ha expressat el seu suport a la FECAC i li ha demanat la seva col·laboració per “tirar endavant” en aquest moment en el qual vivim “el naixement de noves etapes, que entre tots hem de fer possibles”.

L’alcalde també s’ha referit a la figura de Blas Infante, de qui ha dit que “els valors que ell va defensar al llarg de la seva vida, avui són més vigents que mai, valors com la justícia, la solidaritat o el compromís social.” Trias ha recordat que Blas Infante “va defensar amb passió la seva gent i la seva terra, per això per als catalans, també és una figura important, que honorem i respectem”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ andalusia/ Blas Infante/ dia d'Andalusia/