L’alcalde Trias remarca el “ferm compromís” del Govern Municipal amb els Bombers de Barcelona perquè cada dia puguin fer millor la seva feina : Servei de Premsa

L’alcalde Trias remarca el “ferm compromís” del Govern Municipal amb els Bombers de Barcelona perquè cada dia puguin fer millor la seva feina

06/03/2015Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest migdia al Saló de Cent de l’Ajuntament l’acte de la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu, que se celebra el 8 de març, i ha lliurat les medalles de reconeixement a diversos membres dels Bombers de Barcelona. A l’acte, també hi han assistit el primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, el gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Delort, i el director del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), Manel Pardo.

 

 

L’alcalde s’ha dirigit als Bombers de Barcelona per felicitar-los i els ha definit com un col·lectiu de “grans professionals” que és “molt estimat pels barcelonins i barcelonines”. Les autoritats han entregat 36 genoveves al personal jubilat del cos per “reconèixer els anys que han dedicat a protegir i servir la nostra ciutat”, ha dit Trias, que ha reconegut que els bombers “feu la feina en condicions difícils”.

A més dels guardons al personal jubilat, també s’han lliurat 10 medalles d’honor al sofriment en categoria d’argent, 3 medalles al mèrit en la categoria de bronze, 2 medalles d’argent al personal que ha complert 35 anys de serveis, 27 medalles de bronze al personal que porta 25 anys al cos i 10 plaques en reconeixement al personal no operatiu amb més de 25 anys de servei a l’SPEIS.

Xavier Trias s’ha felicitat perquè al llarg d’aquest mandat municipal “hem estat capaços de definir i aprovar un nou Pla Director” que marca les línies a seguir per prevenir i donar una resposta òptima en cas d’emergència o incidència a la ciutat. Segons l’alcalde, aquest pla, que està “molt ben estructurat” ha de servir per “afrontar qualsevol necessitat que pugui anar sorgint en els propers anys”.

D’altra banda, Xavier Trias ha recordat que “malgrat que es viuen moments difícils i de restriccions econòmiques que ens ha posat el govern de l’Estat a la contractació de personal, hem invertit en nou material, i hem fet convocatòries per cobrir noves places i continuar oferint un servei de qualitat”. També ha explicat que en menys d’un any es posarà en marxa el nou Parc de la Prevenció, situat al carrer Lleida, que vol ser un centre formatiu, divulgatiu i expositiu pioner, i vol esdevenir un referent internacional en l’àmbit de la prevenció.

També aquest any sortiran a oferta pública 60 noves places de bombers. “Això demostra el nostre ferm compromís per dotar els Bombers de Barcelona dels mitjans humans i materials necessaris perquè pugueu fer millor la vostra feina”, ha conclòs l’alcalde.

A banda de l’acte institucional, aquest migdia s’han exposat a la plaça de Sant Jaume un nou vehicle operatiu, una autobomba urbana, de Bombers de Barcelona, i dos vehicles antics, un carro a cavalls del 1892 que ha estat rehabilitat i un camió del 1952. Els membres del cos han acabat la seva festa patronal amb una ofrena floral i un aperitiu al Parc de Llevant.

Els serveis de Prevenció i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona destaquen per un bon índex de temps d’arribada a les seves intervencions. En aquest sentit, Bombers de Barcelona va superar l’any passat el compromís de la carta de serveis ja que en el 97,10% de les afectacions per incendis i explosions que es van produir a la ciutat hi van arribar en menys de 10 minuts. Bombers de Barcelona va realitzar en l’any 2014 un total de 15.143 intervencions.

Paraules clau

Alcalde Trias/ bombers/