Trias: “L’esport a Barcelona és una eina molt important de transmissió de valors” : Servei de Premsa

Trias: “L’esport a Barcelona és una eina molt important de transmissió de valors”

10/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit avui a la presentació del llibre i de l’exposició “Futbolnet. Valors a través del futbol”, que recull, en imatges, les històries de nens i nenes de tot el món que participen en aquesta iniciativa de la Fundació Futbol Club Barcelona, que busca promoure els valors associats a l’esport a través de la pràctica del futbol. El projecte es desenvolupa a Barcelona i Catalunya, però també a països com Oman, Senegal, Argentina o Brasil. A l’acte també hi ha intervingut el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, Lourdes Cirlot.

 

 

L’alcalde ha felicitat el Barça pel “compromís amb la cohesió social” que transmet amb aquesta iniciativa, “educant en valors i treballant per la integració de nens i joves en situació de vulnerabilitat a través de la pràctica esportiva”. Ha recordat que des de l’Ajuntament de Barcelona es dóna suport a aquest programa “perquè està totalment en sintonia amb la nostra manera de treballar, fomentant l’esport entre els més petits com a element d’integració als barris”.

En aquest sentit, ha recordat que per Barcelona, l’esport “no és només un espectacle, sinó una eina fonamental de promoció de valors i hàbits saludables”. “Amb la pràctica i l’anàlisi de tot el que s’aplica al futbol, afavorim la inclusió social i fem prevenció contra possibles situacions de discriminació social”, ha afegit l’alcalde, que ha animat l’entitat a seguir treballant en aquest sentit, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya.





Paraules clau

Alcalde Trias/ esport/ fútbol/ Futbolnet. Valors a través del futbol/