Afectacions de la mobilitat en superficie per La Marató de Barcelona 2015 : Servei de Premsa

Afectacions de la mobilitat en superficie per La Marató de Barcelona 2015

13/03/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest diumenge 15 de març Barcelona acull la celebració de la 37ª edició de la Zurich Marató de Barcelona, la cursa atlètica de 42.195 metres que recorrerà gran part de la ciutat. La cursa s’iniciarà i finalitzarà a l’Av. Reina Maria Cristina i passarà pels llocs més emblemàtics de Barcelona, entre ells el barri Gòtic, la Plaça Espanya, el Camp Nou, el Passeig de Gràcia, la Pedrera, la Diagonal, la Sagrada Família, el Parc de la Ciutadella, la zona del Fòrum, el front litoral i la Plaça Catalunya, entre molts d’altres.

La celebració de la Marató de Barcelona 2015 ocasionarà importants afectacions de trànsit en superfície als diferents trams per on passarà la cursa i als carrers de l’entorn des de les 8:00 hores del matí fins a les 15:00 hores de diumenge. La prova també comporta restriccions en l’estacionament de les vies afectades i de l’entorn des d’avui divendres i fins el diumenge a causa de les tasques de muntatge i de la mateixa prova.

Les restriccions d’estacionament s’iniciaran divendres a l’Av. Maria Cristina i a la Plaça Josep Puig i Cadafalch. A partir de dissabte i diumenge s’hi  sumaran la majoria dels carrers afectats per l’itinerari de la cursa. Així, es restringirà l’aparcament en prop d’una quarantena de trams de vies de la ciutat fins el diumenge a les 15:00 hores.  L’àrea de Medi Ambient senyalitzarà les prohibicions d’estacionament i l’organització informarà a equipaments i aparcaments públics i privats que resultin afectats pel pas de la Marató. Els panells informatius també advertiran als conductors de la celebració de la prova.

La cursa s’iniciarà a les 8:30 hores i el reglament estableix un temps màxim de sis hores per finalitzar la prova. Un cop comenci la Marató i a mesura que avanci la prova s’aniran succeint els diferents talls de trànsit al llarg del recorregut. Allà on la cursa ocupi tota la calçada no hi haurà circulació de vehicles. En la resta de casos, hi haurà convivència de vehicles i cursa, sempre adaptada a les necessitats d’aquesta última. Mentre duri la prova atlètica la Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant el següent itinerari:

Av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya – Creu Coberta – Sants – av. Madrid– Berlín– Numància – trav. de les Corts– Arístides Maillol– av. Joan XXIII – pl.Pius XII– av. Diagonal– – pl. Francesc Macià – Comte d’Urgell – París – Berlin– Numància – Tarragona– Diputació –Vilamarí – Gran Via CC-– pg. de Gràcia– Rosselló – Sardenya – València – av. Meridiana– rbla. Fabra i Puig– Concepción Arenal– av. Meridiana– València –Huelva – Bac de Roda– Gran Via CC – rbla. de Prim– pl. Llevant– av. Diagonal– Ciutat de Granada-– av. Diagonal– pl. Llevant– pg. Taulat– Illeta de pg. del Taulat amb Selva de Mar pel costat muntanya –Selva de Mar – pg. García Faria – Jonquera – av. Litoral – Arquitecte Sert – SalvadorEspriu – pl. Voluntaris – Marina – Pujades – pg. Pujades– pg. Lluís Companys-– Ronda Sant Pere – pl. Urquinaona – rda. Sant Pere– pl. Catalunya– av. Portal de l’Àngel – Arcs – plaça Nova – av. Catedral – Via Laietana-– pg. Colom – pl. Portal de la Pau– pg.Josep Carner– pl. Drassanes– av. Paral·lel– rda. de Sant Pau – Marquès de Campo Sagrado– av. Paral·lel– av. Paral·lel-– pl. Espanya– av. Reina Maria Cristina.

 

Afectacions al transport públic

La cursa també provocarà afectacions al transport públic de superfície. Amb motiu de la prova, un gran nombre de línies d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) veuran alterat o limitat el seu recorregut. En total, una seixantena de línies que transcorren pel sector central de la ciutat patiran afectacions entre les 8:30 i les 15:00 hores de diumenge.

Tot plegat provocarà afectacions a 58 línies de bus de TMB: D20, H6, H8, H10, H12, H14, H16, V3, V7, V15, V17, V21, V27, 6, 7, 11, 13, 14, 19, 20, 21, 22, 24, 26, 27, 32, 33, 34, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 46, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 78, 79, 92, 96, 104, 109, 150 i 192.

Les línies del Trambaix, entre les 08:00 i les 09:30, quedaran interrompudes pel pas de la cursa per l’Av.Diagonal. Durant aquest període el tramvia funcionarà fins a la parada de Palau Reial. El servei del Trambesòs quedarà tallat entre les 08:30 i les 14:30 pel pas de la cursa per l’altra extrem de l’Av.Diagonal.

Per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona recomana usar el transport públic ferroviari subterrani (metro, FGC i Rodalies) per moure’s al llarg del recorregut de la cursa atès que el transport públic de superfície es veurà severament afectat; especialment per a aquells que vulguin arribar als diferents punts d’interès de  la Zurich Marató de Barcelona.

Per a més informació, es pot consultar el lloc web de la Marató (http://www.zurichmaratobarcelona.es/) i la pàgina web ciutadana de la Marató (www.bcn.cat/marato).

 

Cursa Breakfast Run

També aquest cap de setmana es celebra la Cursa Breakfast Run que el dissabte 14 de març afectarà tot el trànsit de superfície de l’entorn de la muntanya de Montjuic entre les 08.30 i les 11.00 hores.





Paraules clau

afectacions/ mobilitat/ transport/ Zurich Marató de Barcelona/