L’Ajuntament de Barcelona destina més de 3,2 milions d’euros per millorar durant aquest any les instal•lacions, serveis i equipaments TIC dels centres educatius municipals de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona destina més de 3,2 milions d’euros per millorar durant aquest any les instal•lacions, serveis i equipaments TIC dels centres educatius municipals de la ciutat

15/03/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Barcelona, a través del Consorci d’Educació de Barcelona, destinarà 3.289.421,16 euros per millorar i ampliar les instal·lacions, serveis i equipaments TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) d’un total de 35 centres educatius municipals situats a diferents districtes de la ciutat. Aquesta actuació es desenvoluparà aproximadament fins al mes d’octubre de 2015 i permetrà millorar les instal·lacions i serveis TIC de 13 centres de primària; 4 centres d’educació especial; 2 centres d’ensenyaments artístics; 3 centres d’educació d’adults; 4 escoles municipals de música i 9 centres de secundària.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que “aquesta iniciativa per millorar els serveis i equipaments TIC dels centres educatius municipals de la ciutat forma part de l’objectiu del govern municipal d’oferir durant aquest mandat uns centres que estiguin en les millors condicions possibles, tant pel que fa a nivell de manteniment com, en aquest cas concret, pel que fa a les instal·lacions TIC i, d’aquesta manera, aconseguir un millor desenvolupament de l’activitat prevista a cada centre educatiu municipal”. “Aquesta actuació reforça la que estem desenvolupant amb programes com l’ImpulsTIC que pretén empoderar als equips directius i docents com a líders tecnològics educatius”, ha remarcat Ardanuy.

Aquesta inversió econòmica té com a objectiu prioritari oferir als centres educatius municipals la possibilitat de disposar a partir d’ara una plataforma tècnològica integral millorada. Ardanuy ha volgut afegir que “aquesta inversió superior als 3,2 milions d’euros, a 35 equipaments educatius municipals de la ciutat, permetrà disposar d’uns centres capdavanters i de referència també pel que fa a les TIC, aspecte que considerem fonamental per al funcionament del procés educatiu i formatiu de l’alumnat dels diferents equipaments municipals”.

 

Abast del projecte als equipaments educatius municipals de la ciutat

Un total de 35 centres educatius municipals es beneficiaran d’aquesta inversió de 3.289.421,16 euros per millorar i ampliar les seves instal·lacions, serveis i equipaments TIC.

– 13 centres municipals de primària: Escola Arc Iris, Escola Bàrkeno, Escola Bosc de Montjuïc; Escola Casas; Escola del Mar; Escola Els Pins; Escola Ignasi Iglésias; Escola Parc del Guinardó; Escola Patronat Domènech; Escola Pau Vila; Escola Reina Violant; Escola Tres Pins i Escola Turó Blau.
– 4 centres municipals d’educació especial: Escola Viver Castell de Sant Foix, CEE La Ginesta; CEE municipal Vil·la Joana i CEE Pont del Dragó.
– 2 centres municipals d’ensenyaments artístics: Escola Massana i Escola Industrial
– 3 centres municipals de formació d’adults: CFA Can Batlló, CFA Frances Layret i CFA La Pau
– 4 escoles municipals de música: EMM Can Ponsic, EMM Eixample-Joan Manuel Serrat; EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu
– 9 centres municipals de secundària: SES Bosc de Montjuïc, Institut Anna Gironella de Mundet, Institut Ferran Tallada, Institut Josep Serrat i Bonastre, Institut Juan Manuel Zafra, Institut Lluïsa Cura; Institut Mitjans Audiovisuals; Institut Narcís Monturiol i Institut Rubió i Tudurí.

 

Anàlisi TIC dels equipaments educatius municipals i futur

Durant els últims mesos, el Consorci d’Educació de Barcelona ha fet diferents estudis de la situació de les TIC als centres educatius municipals de la ciutat, analitzant l’estat actual de les infraestructures, equipaments i serveis. A partir d’aquí, s’han identificat les necessitats en aquesta matèria dels centres que, en la situació actual, limitava d’alguna manera les accions educatives que es podien executar amb suport tecnològic.

El disseny d’aquesta iniciativa ha comptat també amb la implicació i participació de la comunitat educativa dels diferents centres educatius municipals.

Durant aquests propers mesos, s’equiparà els centres educatius municipals amb infraestructures i elements TIC necessaris perque, entre d’altres coses, disposin d’una plataforma integral que els permeti situar-los en un context òptim per a un correcte desenvolupament de les tecnologies educatives al centre els propers anys, a través de diferents actuacions:

– Construcció d’una xarxa d’àrea local d’altes prestacions TIC:cobrir la totalitat del centre amb nombre suficient de punts de connexió per a usos informàtics actuals i futurs que plantegen les tecnologies més avançades. Cablat integral del centre, cobertura wi-fi, renovació equipaments electrònics, etc.
– Renovació del parc informàtic o elements TIC dels centres: es dotaran els centres d’ordinadors portàtils, tauletes, sistemes de projecció, pissarres digitals, servidors o, entre d’altres coses, elements d’emmagatzematge de de darrera generació.
– Instal·lació elèctrica específica: per assegurar el funcionament de tota la plataforma, es desplegarà una instal·lació elèctrica dedicada que garanteixi el subministrament per a tots els elements que la integren (punts elèctrics, quadres, proteccions, etc).

Una vegada desenvolupada aquesta iniciativa, l’objectiu posterior consistirà en l’impuls i dinamització en el seu ús pedagògic a través de diferents accions.





Paraules clau

atenció a les persones/ educació/ equipaments/