El districte de Sant Martí crea el Consell d’Economia Social per a generar recursos econòmics i socials des de la proximitat : Servei de Premsa

El districte de Sant Martí crea el Consell d’Economia Social per a generar recursos econòmics i socials des de la proximitat

16/03/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Sant Martí va aprovar en el darrer Plenari la creació del Consell d’Economia Social per donar resposta a diferents qüestions socio-laborals dels barris del districte. El Consell d’Economia Social neix en un context d’una conjuntura socioeconòmica complexa, -amb precarietat del mercat laboral i necessitats socials per satisfer -, i és en aquest marc que la iniciativa busca crear oportunitats laborals i donar respostes a qüestions socials.

El regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, ha declarat: “Amb el Consell d’Economia Social farem un treball conjunt amb els principals agents econòmics i socials, i a través del debat i la participació dotarem de recursos i oportunitats socio-laborals als veïns i veïnes dels barris del districte”.

El regidor Freixedes ha remarcat: “En aquest espai de treball crearem col•lectivament propostes i alternatives pel desenvolupament d’iniciatives d’economia social i solidària al districte de Sant Martí, i integrarem emprenedors, cooperatives, fundacions, i d’altres agents, que treballen des de l’àmbit de l’economia social”. “Les iniciatives i els projectes serviran per a innovar en el territori i crear oportunitats de millora per als veïns i veïnes”, ha afegit Freixedes.

El Consell d’Economia Social serà un espai de treball on sumar sinèrgies entre tots els sectors socials, econòmics, polítics i particulars, i també serà un lloc de trobada, de reflexió, participació, adhesió, creació i comunicació d’accions econòmiques solidàries.

Un objectiu prioritari d’aquest òrgan és poder oferir alternatives, potenciar actuacions que generin ocupació i crear espais d’oportunitats per als veïns i veïnes, amb més dificultats personals, facilitant-los la incorporació en processos que possibilitin la seva inserció socio- laboral.

El Consell d’Economia Social és un òrgan consultiu i de participació que durà a terme sessions de treball de forma periòdica on analitzarà els temes que preocupen en el districte, impulsarà accions d’economia social, i treballarà línies d’actuació a desenvolupar a través de les iniciatives i els projectes que es decideixin.

 

Composició del Consell d’Economia Social del districte de Sant Martí

La composició del Consell és la següent:

Presidència: Regidor o conseller/a en qui delegui.

Membres:

– El conseller/a responsable de l’Àrea de govern corresponent a la temàtica del Consell.
– Un representant de cadascun dels grups municipals de districte.
– El Gerent del districte de Sant Martí.
– La Directora de Serveis a les Persones i Territori del districte de Sant Martí.
– El cap de Departament de la franja Besòs, del districte de Sant Martí.

Representants de :

– Barcelona Activa
– Consorci d’Educació de Barcelona.
– Institut Municipal de Serveis Socials
– Institut Municipal de Persones amb Discapacitat
– Àrea de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona
– Generalitat de Catalunya-Departament d’ Empresa i Ocupació
– Fundació Trini Jove
– Associació BCN Forum District
– Fundació La Caixa
– Fundació PIMEC
– CECOT
– SOC
– Càtedra d’Economia Social Universitat Abat Oliva
– Universitat Pompeu Fabra
– Universitat de Barcelona
– Universitat Oberta de Catalunya
– Fundació Cassià Maria Just
– Cambra de Comerç
– Fundació Acció Solidària contra l’Atur
– Fundació Formació i Treball- CARITAS
– Fundació Futur
– Fundació Barabara
– Centre d’Inserció sociolaboral de Sant Martí
– Fundació IRES
– Fundació ARED
– Xarxa d’empreses NUST
– 22@network
– Gremi d’Hotels
– Escola Superior d’Hoteleria-ESHOB
– CET 10
– ASME
– TRIODOS BANK
– Representants de les centrals sindicals: CCOO, UGT i CGT
– Cooperativa Labcop
– Associació In Via
– Biciclot
– T’Acompanyem
– Aturats en Moviment
– Coordinadora d’ Acció Social del Clot
– Altres entitats empresarials, operadors i fundacions vinculades l’economia social (Tercer Sector), experts del món universitari, empreses i fundacions vinculades a l’economia social i/o actives en l’àmbit de la responsabilitat social corporativa.

També formarà part del Consell la Tècnica de Comerç, Promoció Econòmica i Turisme del districte de Sant Martí, que farà de Secretària del Consell i assumirà la coordinació tècnica.





Paraules clau

Consell d’Economia Social/ Sant Martí/