La Diputació de Barcelona cedeix al districte de Gràcia l’ús de l’antic consolat de Dinamarca, situat a Vallcarca : Servei de Premsa

La Diputació de Barcelona cedeix al districte de Gràcia l’ús de l’antic consolat de Dinamarca, situat a Vallcarca

19/03/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han acordat la cessió de l’ús, al districte de Gràcia, de l’edifici ‘El Consolat’, de l’antiga seu del consolat de Dinamarca, situat al carrer Viaducte de Vallcarca, 4-6, propietat de la corporació. L’edifici té una superfície construïda de 472 m2 distribuïts en planta baixa i dos plantes superiors i compta amb zona enjardinada, que està inscrita a l’Inventari de Béns de la Diputació, amb naturalesa jurídica de bé patrimonial.

L’antic Consolat de Dinamarca es troba situat en un extrem del Viaducte de Vallcarca, limitant amb el barri del Coll, en una zona que es caracteritza per la baixa cobertura a nivell d’equipaments culturals i educatius i per un moviment associatiu ric i divers al barri.

 

reu

 

El conveni, formalitzat pel president de la Diputació, Salvador Esteve i per l’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidora de Gràcia, Maite Fandos, concreta que el consistori haurà de destinar la finca del Consolat a equipament cívic o casal de barri, que serveixi de dinamització cultural, que podrà ser gestionat per entitats cíviques arrelades al territori. La cessió se signa per una durada de quinze anys a partir de la data de lliurament de la finca, i es podrà prorrogar de forma expressa per dos períodes de cinc anys cadascun.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a fer les obres d’adequació de la finca perquè pugui acollir els usos cívics que es determinaran de comú acord amb les entitats del barri. A més, també s’ha establert que a l’entrada, s’hi instal·larà un element identificador on consti una breu explicació sobre la trajectòria artística i professional del matrimoni format pel Sr. Joan Junyer i Pascual, artista de gran renom i la Sra. Dolors Canals Farriols, metgessa dedicada a la recerca i formació de professionals de l’educació infantil.

El matrimoni Junyer-Canals era l’antic propietari de la finca. Aquests van fer donació a favor de la Diputació de Barcelona l’any 1979, reservant-se l’usdefruit de les plantes segona i tercera de la casa situada en aquest terreny, actualment extingit en haver mort ambdós consorts.

Amb aquesta cessió, la Diputació de Barcelona dóna compliment al seu compromís de dur a terme tasques de suport i col·laboració amb altres administracions, especialment en l’àmbit local, per a la consecució de finalitats d’interès comú. Aquesta voluntat ha quedat palesa en nombrosos acords i convenis, així com en diferents activitats realitzades per la pròpia Corporació.

De la seva banda, el districte de Gràcia dóna resposta a la demanda dels veïns i veïnes dels barris del Coll i Vallcarca i Els Penitents de guanyar nous espais d’ús col·lectiu per a les entitats que hi operen.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Dinamarca/ Gràcia/ Vallcarca/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina