L’alcalde de Barcelona inaugura el nou Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

L’alcalde de Barcelona inaugura el nou Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver al districte de Sant Andreu

20/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest vespre el nou Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver al districte de Sant Andreu.

 

 

El Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver és un equipament de proximitat de 1.652 m2, construïts al costat d’una nova plaça, de 6.033 m2, entre els carrers de Quito, Tucuman i Caracas.

El nou Centre Cívic compta amb una distribució que permet un funcionament independent dels diferents usos de l’edifici: d’una banda, els espais per a la gent gran, i de l’altra, els del centre cívic. Els locals per a l’Espai de Gent Gran són una sala general, dues sales taller, un despatx de gestió, un bar que podrà ser incorporat a l’àmbit comú, un magatzem i serveis propis. El centre cívic tindrà sales-taller per a activitats físiques i els vestidors associats, un taller d’usos múltiples i el seu magatzem, el taller de manipulació, un taller de cuina i una sala d’assaig. Finalment, hi ha el conjunt d’espais d’ús comú, com són la sala polivalent, un vestíbul, la sala d’exposicions amb magatzem i l’àrea d’administració i acollida.

A més, aquest edifici assoleix una alta eficiència ambiental a base d’estratègies de disminució de la demanda energètica, d’utilització de sistemes estructurals i constructius econòmics, modulables, reciclables i reutilitzables i per aquest motiu ha estat distingit amb la certificació “Leed” que reconeix l’ús eficient de l’energia. El Centre Cívic de Baró de Viver és el primer equipament de tota Catalunya i de l’Estat que rep aquesta distinció.

El projecte arquitectònic ha estat realitzat per l’equip format per Adrià Calvo l’Orange, Ivan Pérez Bares, Isabel Alabern Cortina i Álvaro Casanovas Leal i la inversió ha estat de 2,6 milions d’euros.

La visita de l’alcalde a les instal·lacions s’ha completat amb la passejada per la nova plaça annexa al Centre Cívic que està en procés d’acabament de l’obra. La plaça té un pressupost de 1,725 milions d’euros.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Baró de Viver/ equipaments/ Sant Andreu/