L’alcalde Trias destaca que la bona entesa entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra és “indispensable” per assolir un descens dels fets delictius penals que es produeixen a la ciutat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca que la bona entesa entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra és “indispensable” per assolir un descens dels fets delictius penals que es produeixen a la ciutat

20/03/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, del primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vàzquez, i del cap dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, Joan Carles Molinero, ha presentat el balanç de seguretat de la ciutat de Barcelona del 2014.

En la seva intervenció, Xavier Trias ha afirmat que “durant l’any passat el conjunt de fets delictius a la ciutat va baixar un 1,58% respecte de 2013, consolidant la tendència a la baixa dels últims quatre anys”. Per això, Trias ha ressaltat que “per garantir la seguretat a Barcelona, la cooperació i la coordinació policial és indispensable” i, en conseqüència, “hem augmentat els dispositius conjunts”.

Per l’alcalde de Barcelona “l’anticipació, la prevenció i la proximitat dels cossos policials són elements imprescindibles per assegurar la convivència a la ciutat”. Sota aquestes premisses, s’ha pogut “actuar més eficaçment contra la venda ambulant il•legal i les conductes incíviques”, ha apuntat Trias.

Les principals dades de seguretat assenyalen que l’any 2014 els fets delictius van baixar en 1,58% respecte l’any anterior, consolidant una tendència a la baixa dels fets penals i aconseguint un descens acumulat en els darrers quatre anys del 10,7%. L’any passat els robatoris al carrer van baixar un 17,7%, les estrebades un 18,3% i des del 2011 els furts registren un descens acumulat del 12,8%. Finalment, destaquen les dades de víctimes estrangeres, que el 2014 van caure en un 16,7%.

 

Document relacionat:

Dossier de premsa: Els robatoris violents a la via pública a Barcelona baixen un 17,7% al llarg de l’any 2014Compartiu aquest contingut