L’alcalde Xavier Trias anuncia que la reforma de l’avinguda Diagonal continuarà cap a la plaça de les Glòries : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias anuncia que la reforma de l’avinguda Diagonal continuarà cap a la plaça de les Glòries

22/03/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha passejat aquest migdia per l’avinguda Diagonal coincidint amb la jornada “Diumenges dels vianants” que ha permès tancar al trànsit els laterals de l’avinguda i del passeig de Gràcia per fomentar el passeig i el gaudi per part dels vianants.

 

 

L’alcalde ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona d’estendre la reforma cap a la plaça de les Glòries per fer que l’avinguda esdevingui un nou passeig de Barcelona, mantenint com a premissa el guany en les voreres, que tindran de 7 a 9 metres d’amplada, el carril bici segregat, l’ordenació del aparcament de motos i mercaderies i reduint a un carril el trànsit pels laterals de l’avinguda.

 

 

Per a l’alcalde, aquesta reforma té la voluntat que la Diagonal es converteixi “en un eix que la gent pugui gaudir-lo de manera clara”. Trias ha assegurat que la primera part de la reforma és “un triomf dels ciutadans” perquè s’ha convertit en “un lloc on les famílies poden passejar tranquil·lament i gaudir d’aquest espai”. “Amb aquesta transformació hem aconseguit que dues artèries de la ciutat com la Diagonal i el passeig de Gràcia es converteixin en un èxit de la gent que pot passejar i disfrutar-les”, ha celebrat l’alcalde.

Segons ha manifestat Xavier Trias, aquestes obres “van ser un atreviment que ara està clar que és un èxit” i per això es fa el plantejament de continuar-ho fins a la plaça de les Glòries. L’alcalde ha explicat que es preveu que les obres del tram entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan puguin començar abans d’acabar aquest any.

 

 

L’avantprojecte que ha elaborat Projectes Urbans recull algunes diferències respecte a l’obra ja executada en el tram proper a Francesc Macià. En concret es preveu crear noves places triangulars tant a la banda mar com muntanya. La pròpia geometria del traçat, que creua només illes de l’Eixample, dóna uns espais d’estada diferents respecte del tram ja executat, com són les places triangulars de les interseccions: Pau Claris-Diagonal-Rosselló i Bailèn-Diagonal-Mallorca.

Així mateix, es mantindrà l’alternança dels plàtans i alzines. La vegetació d’aquest tram de la Diagonal, alternant de plàtans i alzines, es mantindrà, donant un toc diferenciat del tram ja executat on l’alternança es produeix entre plàtans i palmeres.

Amb els criteris establerts per Projectes Urbans en l’avantprojecte, BIMSA ha encarregat la redacció del Projecte Executiu del tram entre el passeig de Gràcia al Passeig i el passeig de Sant Joan a l’enginyeria GPO.

L’objectiu del govern municipal és poder tramitar el projecte per reformar aquest tram els propers mesos amb l’objectiu de poder començar obres a finals d’any. La durada estimada dels treballs seria, segons l’avantprojecte, d’uns 10 mesos i tindria un pressupost aproximat d’11, 7 milions d’euros.

 


Imatges virtuals de l’abans i el després de l’avinguda Diagonal davant la Casa de les Punxes i a les confluència amb el carrer Girona
 

Tram gairebé finalitzat entre la plaça Francesc Macià i el passeig de Gràcia

Les obres de reforma del tram comprès entre la plaça Francesc Macià i el passeig de Gràcia, d’1,3 km, estan gairebé enllestides. La reforma ha permès ordenar i millorar la qualitat de l’espai urbà, ampliant les voreres destinades als vianants, creant un carril segregat per a bicis i mantenint el tronc central per a la circulació del transport públic i els vehicles privats.

Aquesta reforma s’ha fet mantenint un dels principals signes d’identitat de la Diagonal, el seu arbrat actual, i introduint infraestructura smart, amb enllumenat intel·ligent, WIFI, sensorització i fibra òptica així com criteris d’eficiència i sostenibilitat, amb aprofitament d’aigua del freàtic o punts de recarrega de vehicle elèctric.

La totalitat de les obres han tingut un cost de 16.457.879 euros (IVA inclòs).

 

Document relacionat:

Plànol Diagonal entre Passeig de Gràcia i Glòries (PDF)

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ app/ Diagonal/