El Parc Esportiu Urbà, Via Favència, a punt : Servei de Premsa

El Parc Esportiu Urbà, Via Favència, a punt

30/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’actuació ha remodelat l’espai ja existent, per convertir-lo en el tercer parc urbà de la ciutat, juntament amb el de la Mar Bella i Àurea Cuadrado. S’ha construït una nova zona patinable polivalent, per a la pràctica de l’skate i altres modalitats d’esports urbans. El nou espai incorpora elements propis de places urbanes com ara bancs, escales, grades, plans inclinats, tots ells adaptats per a la pràctica esportiva urbana. La superfície del parc supera els 2.200 m2. L’Institut Barcelona Esports ha invertit un total de 352.060 euros.

 

favencia

 

La Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha reafirmat “el compliment del compromís del Consistori amb els esports urbans i amb la seva pràctica,  amb la màxima integració possible a la ciutat”. Per a Fandos, “el binomi esport-espai públic ja funciona i compleix la seva funció dinamitzadora i de cohesió social. Amb els altres dos grans parcs esportius urbans i l’espai de les Tres Xemeneies ja es pot comprovar, i ara més recentment amb els nous espais d’usos esportius a la pl. Glòries””

 

El tercer gran Parc Esportiu Urbà

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha impulsat la creació de tres espais similars. De fet, el de Via Favència és el tercer des que l’any 2014 va construir els Parcs Esportius de la Mar Bella i el dels Jardins Àrea Cuadrado. Amb la incorporació d’aquests equipaments, l’Ajuntament de Barcelona dóna resposta a les demandes sorgides dels col•lectius esportius d’aquests esports urbans arran la celebració dels exitosos X Games 2013. Com ja és habitual, la celebració de grans esdeveniments internacionals es vincula a la creació d’un llegat per a la ciutat, que aporti noves oportunitats per als barcelonins i barcelonines d’espais i usos esportius.

El nou Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella té una superfície de 2.985m2. La instal·lació és una zona patinable polivalent, amb diferents dificultats, i amb diferents àrees per a la pràctica de diverses modalitats de l’skate. També inclou d’elements de major alçada que afavoreixen la pràctica biker,  com són els funbox o les rampes.

Pel que fa al Parc Esportiu Urbà Jardins Àurea Cuadrado, amb una extensió de 2.572 m², incorpora elements propis de places urbanes com són bancs, escales, grades, plataformes, plans inclinats, etc., tots ells adaptats i concebuts no només per facilitar la pràctica d’aquests esports, sinó també per crear un espai públic de qualitat, obert i gaudit pels vianants que no practiquen aquests esports.





Paraules clau

esport/