Alcalde Trias: “Ens hem de sentir orgullosos de la xarxa universitària que tenim, que ens consolida com a país avançat en educació” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “Ens hem de sentir orgullosos de la xarxa universitària que tenim, que ens consolida com a país avançat en educació”

07/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí l’acord per a la creació del Consell Assessor Municipal d’Universitats de Barcelona, nou òrgan assessor, de participació i consultiu d’educació universitària i de recerca de l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte hi eren presents el tinent d’alcalde Jaume Ciurana; el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; el Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà; i els rectors de les universitats i responsables de les escoles de negocis de la ciutat.

 

 

Trias s’ha mostrat convençut que aquest Consell serà un instrument que contribuirà a enfortir les universitats de la ciutat, ja que acostarà l’educació superior i la recerca, al món empresarial i la societat en general, i reforçarà els llaços entre l’Ajuntament de Barcelona i les universitats. L’alcalde ha explicat que al llarg del mandat l’Ajuntament de Barcelona i les universitats han col·laborat intensament, han dut a terme accions, de manera coordinada amb la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, “volem deixar de ser una ciutat amb universitat per ser una ciutat universitària”, per potenciar les relacions entre les universitats i l’empresa a la ciutat, que donen a conèixer l’oferta universitària de manera conjunta i que projecten internacionalment les universitats barcelonines. En aquest aspecte ha destacat el suport de l’Ajuntament de Barcelona a congressos i reunions científiques universitàries, i també per al foment de les vocacions científiques entre els alumnes d’escoles i instituts de la ciutat.

Avui també s’han presentat també dues iniciatives: la Guia d’Educació Superior de la ciutat i la Barcelona Summer University, que, com ha dit Trias, “tenen el propòsit d’ajudar a promoure l’oferta d’educació superior i les escoles de negocis de la ciutat, i potenciar Barcelona com a ciutat universitària”.

L’alcalde ha afirmat que “ens hem de sentir orgullosos de la xarxa universitària que tenim, que ens consolida com a país avançat en educació però hem de seguir avançant i mirant al futur” i ha afegit que “hem de consolidar-nos com un pol de formació superior i de recerca a nivell internacional, està a les nostres mans i des de de l’Ajuntament hem de posar el nostra gra de sorra i ajudar al màxim perquè sigui realitat”.

 

Document relacionat:
Dossier de premsa: L’Ajuntament de Barcelona signa amb les universitats un acord per a la creació del Consell Assessor Municipal d’Universitats de la ciutat





Paraules clau

Alcalde Trias/ Universitat/