L’alcalde Trias reivindica “una Europa de les persones i per a les persones” que generi oportunitats per a tothom : Servei de Premsa

L’alcalde Trias reivindica “una Europa de les persones i per a les persones” que generi oportunitats per a tothom

08/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat aquest vespre “una Europa de les persones i per a les persones” que s’esforci per avançar “en la creació d’oportunitats per a tothom, generant ocupació de qualitat, i en la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones per tal que ningú no quedi exclòs”.

 

 

L’alcalde ha donat la benvinguda als participants del XIV Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia que se celebrarà demà a la seu de Foment del Treball amb la participació de representants d’alt nivell de l’àmbit polític, acadèmic i empresarial dels dos estats amb l’objectiu d’explorar noves fórmules de cooperació per a la reactivació econòmica.

L’acte, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, ha comptat amb la presència del ministre espanyol d’Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, l’ex primer ministre d’Itàlia, Enrico Letta, l’ambaixador d’Espanya a Itàlia, Francisco Javier Elorza, l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Pietro Sebastiani, el cònsul general d’Itàlia a Barcelona, Stefano Niccoletti, el president del CIDOB, Carles Gasòliba, i el president de l’Agenzia di Richerce e legislazione, Francesco Merloni.

L’alcalde ha remarcat la importància que Barcelona aculli per primera vegada aquest seminari perquè “en els darrers anys hem treballat fermament per posicionar-nos internacionalment i ser globalment competitius”. Xavier Trias ha remarcat “les potencialitats úniques i les fortaleses” que ofereix Barcelona. “Una ciutat solvent, amb una economia diversificada amb sectors econòmics molt potents i que impulsa sectors estratègics de futur”, ha afegit l’alcalde.

L’alcalde ha expressat la seva convicció que el Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia “sigui fructífer i reforci els lligams d’amistat i col·laboració entre els estats i les nostres ciutats”. “Una trobada- ha conclòs- que ha de servir per tractar temes tan importants com la recuperació econòmica d’Itàlia i Espanya, la internacionalització de les nostres empreses i la política de rellançament econòmic que impulsa la Comissió Europea”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ europa/ italia/