L’Ajuntament de Barcelona i “la Caixa” signen un acord per promoure la creació d’ocupació i fomentar la inserció socio-laboral : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i “la Caixa” signen un acord per promoure la creació d’ocupació i fomentar la inserció socio-laboral

24/04/2015

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha signat aquest divendres un acord de col·laboració amb “la Caixa” com a entitat financera compromesa amb l’ocupació, en el marc del programa ‘Barcelona es Compromet’.

 

 

Es tracta d’una línia d’incentius a petites i mitjanes empreses amb seu a l’àrea metropolitana de Barcelona que pretén promoure la contractació de col·lectius amb difícil accés al mercat laboral. Es destinen ajuts de fins a 18.000 euros per cada nou lloc de treball creat per a majors de 40 anys aturats de llarga durada (més de 12 mesos) o persones en risc d’exclusió social.

Aquesta mesura, que respon a la prioritat número u del govern municipal de lluitar contra l’atur i facilitar el creixement econòmic, consisteix en un primer incentiu fix per una inserció de 6 mesos i un bo condicionat a la continuïtat del contracte durant 12 mesos més.

En roda de premsa, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha afirmat que l’acord amb “la Caixa” és la “peça que faltava per l’arrancada definitiva” del programa, i ha agraït a l’entitat financera la seva col·laboració, “que demostra que la suma de compromisos compartits crea sinèrgies i permet avançar en aquest objectiu comú que és crear ocupació i promoure la inserció sociolaboral” dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina.

“En un moment en què encara hi ha dificultat d’accés al crèdit, volem facilitar la liquiditat a les pimes”, ha subratllat Recasens, i, ha afegit que el programa ‘Barcelona es Compromet’ contribuirà a dinamitzar el mercat laboral i l’economia de la ciutat, i a millorar el benestar de les persones. “No hi ha millor política social que generar feina a la ciutat”, ha conclòs.

 

Compromís amb l’ocupació a Barcelona

El mes de novembre es va obrir el període per sol·licitar l’incentiu. Així doncs, a partir de principis de maig, es compliran els sis mesos de vigència dels primers contractes aprovats i les empreses beneficiàries podran bescanviar el bo de manera anticipada a través de “la Caixa”.

Mitjançant l’acord, es pretén facilitar a les petites i mitjanes empreses que optin a l’incentiu una injecció de liquiditat més immediata per facilitar-ne el creixement, la posada en marxa de nous projectes i la generació de llocs de feina.

L’objectiu de ‘Barcelona es Compromet’ és dinamitzar el mercat de treball, donar suport a les empreses compromeses amb l’ocupació i fomentar la inserció laboral de col·lectius amb dificultats afegides per trobar feina.

Així doncs, “la Caixa” actua com a entitat financera facilitant crèdit a les empreses que s’acullen a la mesura i, alhora, com a impulsora de la línia d’incentius a través del programa Incorpora de L’Obra Social de “la Caixa”, que promou la integració laboral de persones en risc d’exclusió social.

 

Taula Empresa-Treball, l’altaveu de les necessitats del mercat

El programa, que està dotat d’un pressupost de 22 milions d’euros, s’emmarca en el Pla Compromís per l’Ocupació a Barcelona i és una de les mesures que han sorgit de la Taula Empresa-Treball, un punt de trobada entre els diferents actors públics, privats, socials i educatius vinculats al mercat de treball. Es va constituir com a marc de diàleg per dissenyar les polítiques d’ocupació alineades les necessitats de les empreses i el mercat.Compartiu aquest contingut