L’alcalde Trias destaca la importància de la participació dels joves en el futur de la ciutat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca la importància de la participació dels joves en el futur de la ciutat

29/04/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí al Saló de Cent la XX Audiència Pública als nois i nois de Barcelona. A l’acte també hi han assistit els regidors Raimond Blasi i Irma Rognoni; i el comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí; representants dels grups municipals, la Síndica de Greuges de Barcelona, M Assumpció Vila, i nois i noies, representants dels 41 centres educatius participants a la XX Audiència Pública i a les Audiències Públiques de nois i noies dels districtes de: Les Corts, Sarrià–Sant Gervasi, Nou Barris, Ciutat Vella, Sant Martí i Sant Andreu, acompanyats del seu professorat. Durant l’acte s’ha projectat un vídeo il·lustratiu del treball que han fet els nois i noies i s’ha fet lectura del Manifest de la XX Audiència Pública i de les audiències públiques dels 6 districtes on s’han dut a terme. L’alcalde ha donat resposta a la lectura del Manifest i, a continuació, i ha tingut lloc un torn de preguntes dels nois i noies als representants dels grups municipals.

 

 

La XX Audiència Pública als nois i noies de Barcelona, que enguany gira al voltant del lema “Construïm amb la gent jove la política i els drets de la ciutadania”, està organitzada pel Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme. L’alcalde ha donat la benvinguda a tots els nois i noies al Saló de Cent, “a un acte perquè digueu i expliqueu com voleu que fem la ciutat”. Com ha assenyalat Trias, l’Audiència “és el moment d’escoltar-vos, estem a la vostra disposició”, ha dit i ha afegit que “la participació és molt important”. L’alcalde, després d’escoltar el Manifest de l’Audiència Pública, ha agraït als participants l’extraordinària feina feta, i ha destacat la importància que els joves tinguin necessitat d’explicar què s’ha de fer, què s’ha de canviar i què s’ha de seguir fent”, a la ciutat i ha assenyalat que de les mesures plantejades pels joves “surten propostes que haurem d’aplicar”.

Dirigint-se als joves i als seus mestres, Trias ha afirmat “formeu part d’una comunitat molt important per la ciutat, la comunitat educativa” i s’ha referit als tràgics fets de la setmana passada a l’Institut Joan Fuster, “vau demostrat que en formeu part, amb els minuts de silenci però també reflexionant i fent pinya tots junts”. Trias ha afirmat que el futur de l’escola és l’escola inclusiva, “una escola que fa que tots anem endavant”.

L’alcalde ha donat les gràcies, una vegada més, per les propostes expressades i ha afegit que l’Ajuntament les estudiarà, així com les possibilitat d’aplicar-les. Per acabar l’acte, l’alcalde ha anunciat que el tema de l’Audiència Pública de l’any vinent: “La seguretat ciutadana. La funció de la Guàrdia Urbana i els Bombers”.Compartiu aquest contingut