Maite Fandos assisteix a la final de la Barcelona Beach Soccer Cup : Servei de Premsa

Maite Fandos assisteix a la final de la Barcelona Beach Soccer Cup

30/04/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir de divendres 1 de maig i fins el proper diumenge dia 3 de maig, Barcelona acollirà la celebració de la Beach Soccer Cup.

El primer cap de setmana de maig, Barcelona es convertirà en la capital mundial del futbol platja on s’enfrontaran els millors equips del món. El FC Barcelona s’enfrontarà amb el Bate Borisov; el Lokomotiv de Moscou, amb el Boca Juniors; l’Sporting Clube de Portugal, amb el Galatasaray SK; i el CR Flamengo, amb el València CF.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, destaca que “Barcelona és un indret ideal per ser un punt de trobada del circuit mundial del futbol platja, i, amb aquest competició, que té l’aval de la FIFA, el suport de la Beach Soccer Worldwide i de l’Ajuntament, segur que ho aconseguirem”.

La Tinenta d’Alcalde d’Esports assistirà a la final de la competició així com a l’acte de lliurament de premis un cop conclòs el partit, el proper diumenge a partir de les 15.45 hores a la mateixa platja ubicada al Port Olímpic.

Horaris dels partits

El divendres a partir de les 15.15 hores hi haurà els partits de quarts de final, mentre que dissabte a partir de les 11.00 hores se celebraran el playoffs i les semifinals i finalment el diumenge a partir de les 12.00 hores tindrà lloc el playoff i finals.

Els millors conjunts del món

Els equips participants són els millors conjunts de la modalitat al món que s’enfrontaran a la sorra del Port Olímpic, amb un sistema de competició que no permet errades: una sola derrota elimina qualsevol possibilitat d’accés al títol.

El conjunt blaugrana, amfitrió de la competició, està capitanejat pel gallec Ramiro Amarelle i compta amb l’actual pilota d’or, el brasiler Bruno Xavier; el català Llorenç Gómez; el japonès Ozu, i el suís Noel Ott, futbolista revelació del 2014, entre altres.

Què és el futbol platja?

La passió dels brasilers pel futbol s’ha extrapolat més enllà dels camps de gespa, cap a la sorra de la platja. I és que el sol, el mar i la sorra de Copacabana van permetre el naixement del beach soccer, el futbol platja, una modalitat que ha vist créixer la seva popularitat i que es juga a més de 130 països, en les diferents confederacions de la FIFA, obert a tots els públics: a dones i homes, nens i adults, per igual.

El futbol platja concentra els aspectes més espectaculars del futbol modern, com la tècnica i l’agilitat, però aconsegueix un resultat més dinàmic, sobretot per la quantitat de gols. Com que es disputa en un camp de 28×37 metres, els jugadors poden xutar a porteria des de qualsevol racó del camp, de manera que ho fan de mitjana cada 30 segons, i aconsegueixen marcar un gol cada tres o quatre minuts.

Cada conjunt està format per cinc jugadors (quatre i el porter) i es permet fer substitucions il·limitades perquè el ritme sigui el màxim durant els tres períodes de dotze minuts que dura el partit.

Si tots dos equips arriben empatats al final dels 36 minuts totals de joc reglamentari, es disputen tres minuts més de pròrroga, que precedeixen a un torn de penals, en cas que fos necessari.

Durant la història de la disciplina hi han participat jugadors de renom internacional, com ara el francès Eric Cantona, els espanyols Míchel o Julio Salinas, i estrelles brasileres com ara Romario, Júnior o Zico.





Paraules clau

Beach Soccer Cup/ esport/ platja/