L’ampliació del CAP Besòs permetrà suprimir els mòduls provisionals i atendre millor els veïns del barri del Besòs : Servei de Premsa

L’ampliació del CAP Besòs permetrà suprimir els mòduls provisionals i atendre millor els veïns del barri del Besòs

04/05/2015

El Consorci Sanitari de Barcelona licitarà, aquest mes de maig, les obres de reforma que permetran l’ampliació del Centre d’Atenció Primària del Besòs, una demanda llargament reivindicada pels veïns d’aquest barri del districte de Sant Martí, que reclamaven més espai per poder ser millor atesos. Per fer-ho, calia reubicar l’entitat Cooperativa Escola Gregal que ocupava una part de l’edifici.

La Cooperativa Escola Gregal és una entitat sense ànim de lucre que porta més de 30 anys desenvolupant les seves activitats de formació i promoció social al districte de Sant Martí, entre les quals està la de gestionar un menjador social al barri del Besòs. Aquesta activitat es realitzava en el carrer Alfons El Magnànim, 57, en un immoble propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge, que destinava una part al Centre d’Atenció Primària del Besòs per a la prestació de serveis sanitaris, i l’altre part, a l’activitat de menjador social.  L’edifici estava arrendat al Consorci Sanitari de Barcelona, i una part del mateix subarrendat a la Cooperativa Escola Gregal d’acord a un conveni signat el 1997 entre el Patronat Municipal de l’Habitatge, el Consorci Sanitari de Barcelona i la Cooperativa Escola Gregal.

Per donar resposta a la necessitat de més espai per atendre les consultes mèdiques, es van habilitar uns mòduls a la Rambla Prim, a l’espai lliure d’edificació, entre els números 72 i 78. Hi ha una demanda veïnal, des de fa molts anys, d’ampliar el Centre d’Atenció Primària en la resta de l’edifici Alfons El Magnànim, 57, i de suprimir els mòduls de la via pública.

L’Associació de Veïns del Besòs ha renunciat a uns locals que el Patronat Municipal de l’Habitatge li havia cedit a la Rambla Prim 22, perquè es pugui reubicar el menjador social de la Cooperativa Escola Gregal, i s’alliberi l’espai necessari per a l’ampliació del Centre d’Atenció Primària. La Cooperativa Escola Gregal ha reubicat l’activitat del menjador social a Prim 22, amb la garantia d’una cessió d’aquest espai amb caràcter gratuït per un termini de 50 anys.

 

Nota de premsa: L’ampliació del CAP Besòs permetrà suprimir els mòduls provisionals i atendre millor els veïns del barri del BesòsCompartiu aquest contingut