Barcelona aprova les Medalles d’Honor del 2015 : Servei de Premsa

Barcelona aprova les Medalles d’Honor del 2015

05/05/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui les Medalles d’Honor del 2015. La Medalla d’Honor és un guardó creat el 1997 i serveix per reconèixer la labor professional o social de persones i entitats que han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i els valors cívics. Cada any, 25 persones o entitats reben el guardó a proposta dels diferents Consells de Districte i del Plenari del Consell Municipal. Les Medalles d’Honor del 2015 són les següents:

 

ÀMBIT CIUTAT

– Fundació Jordi Sierra i Fabra
– Associació Arca de Noè
– Enric Corominas Vila
– Ateneu Popular de Nou Barris
– Albert García Espuche

 

DISTRICTES

Ciutat Vella
– Teresa Picazo
– Coordinadora de Corals del Raval

Eixample
– Montserrat Roma Pitarque
– Fundació Elizalde

Sants-Montjuïc
– Jordi Suñé de Sanjuan
– Fundació Artesà

Les Corts
– Oriol Canals Boix “Oriol Foll” (a títol pòstum)
– Grup promotor del monument a la Presó de Dones de les Corts

Sarrià-Sant Gervasi
– Bartolomé Criado Rodríguez
– Centro Asturiano de Barcelona

Gràcia
– Eloi Babiano Sánchez (a títol pòstum)
– Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia

Horta-Guinardó
– Associació d’Ajuda per la Fibromiàlgia de Catalunya (AFIBROCAT)
– Joan Martínez Vendrell (a títol pòstum)

Nou Barris
– Eix Nou Barris Centre Comerç
– Club de Futbol Sala Montsant

Sant Andreu
– Carme Castillo Lupion
– Club Esportiu Sagrerenc

Sant Martí
– Casa de Ceuta en Barcelona
– Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha afirmat que les Medalles d’Honor són un reconeixement a l’excel·lència i ha dit que les totes les persones proposades “ens ajuden a fer una ciutat cada dia millor”. En aquest sentit, ha destacat el compromís de totes les persones i entitats que aquest any rebran el guardó.

 

Medalla d’Or al Mèric Cívic per l’Escola Pia de Catalunya

El Plenari del Consell Municipal també ha aprovat aquest matí atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Escola Pia de Catalunya, per la seva dilatada trajectòria d’innovació pedagògica integradora i compromesa amb el canvi social, inspirant-se amb els valors de l’Evangeli. També se li reconeix la transmissió de valors oberts, acollidors, innovadors, participatius, arrelats, transformadors i cristians. Aquest any l’Escola Pia compleix 200 anys de la seva presència a la ciutat a través de l’Escola Pia de Sant Antoni.

Paraules clau

medalles d'honor/