Xavier Trias: “Les ciutats han de tenir un paper més actiu en la presa de decisions internacionals perquè són els motors del creixement econòmic” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Les ciutats han de tenir un paper més actiu en la presa de decisions internacionals perquè són els motors del creixement econòmic”

05/05/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat la benvinguda al Fòrum del Sector Privat sobre “Seguretat Alimentària al Sud i Est de la Regió Mediterrània” que té lloc a Barcelona avui i demà. El Fòrum està organitzat per la Unió per la Mediterrània, la FAO i el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament. Hi assistiran representants de companyies agroalimentàries, institucions financeres i responsables de les administracions públiques.

 

 

A l’acte de la inauguració del Fòrum han participat a més de l’alcalde Trias, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Josep Maria Pelegrí, elsecretari general d’ Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Govern espanyol, Carlos Cabanas Godino, el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Fathallah Sijilmassi, el vice-president del banc Europeu de Reconstrucció I Desenvolupament, Philippe de Hovérou I el vicedirector general de Food and Agriculture Organization (FAO), Laurent Thomas.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha donat la benvinguda als assistents al Fòrum i ha remarcat el paper clau de Barcelona: “capital de Catalunya, un país mediterrani, amb la seva pròpia llengua, la cultura i la història, amb una àrea metropolitana de 3,5 milions de persones i una de les capitals econòmiques del sud d’Europa i la Mediterrània”. “Una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar de referència internacional” ha afegit.

L’alcalde Trias ha destacat que Barcelona “sempre ha estat compromesa en transformar la Mediterrània en una àrea de pau, democràcia, cooperació i prosperitat”. Ha recordat que des del 1995, amb l’anomenat Procés de Barcelona “hem treballat juntament amb altres ciutats i països per aconseguir aquest objectiu, que reuneix les dues ribes de la Mediterrània”.

L’alcalde Trias ha felicitat la Unió per la Mediterrània, el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament i la FAO, per l’organització d’aquest Fòrum sobre la Seguretat Alimentària que tractarà sobre els propers reptes d’aquest tema cabdal per al món. En les seves paraules, l’alcalde ha destacat que el Fòrum assenyala algunes de les millors formes d’enfrontar aquest repte: les relacions publico-privades, i promoure la innovació.

Trias ha remarcat: “Barcelona creu profundament en aquesta fórmula perquè defensem que treballar conjuntament és la millor manera d’aconseguir els nostres principals objectius com a societat”.

“La seguretat alimentària és un dels reptes importants de la Mediterrània meridional i oriental. És una responsabilitat dels governs però també de les empreses i associacions, dels productors i proveïdors” ha explicat l’alcalde.

En aquest fòrum es debatrà sobre com els sectors públic i privat poden treballar junts per millorar la seguretat alimentària, a través de l’eficiència comercial, millors infraestructures, la sostenibilitat i l’ús de la tecnologia. I amb un objectiu principal: el millor accés als aliments i de qualitat per a tots els ciutadans.

L’alcalde ha explicat que els temes que es debatran al Fòrum són molt importants, que cal pensar en solucions innovadores i ha reclamat: “us convido a que es tingui en compte el paper de les ciutats”.

L’alcalde ha declarat: “Barcelona col·labora des de fa molts anys amb xarxes de ciutats i també ha participat en la cooperació, de ciutat a ciutat, per promoure l’intercanvi de bones pràctiques i coneixements”.

L’alcalde Trias ha remarcat: “Creiem profundament que les ciutats han de ser preses en consideració i tenir un paper més actiu en el procés de presa de decisions internacionals”. “Perquè les ciutats i les àrees metropolitanes són els motors del creixement econòmic i la innovació; però també concentren la desigualtat econòmica i la desocupació”, ha afegit l’alcalde.

“Les ciutats han de treballar juntes per fer front a aquests reptes amb determinació i per aquest motiu, Barcelona participarà en la “Expo a Città”, que tindrà lloc en paral·lel de l’Exposició Universal de Milà, centrada en l’alimentació i la nutrició.

L’alcalde Trias ha desitjat el millor per al Fòrum i ha conclòs: “us animo a centrar-vos en les iniciatives que actualment estem desenvolupant per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ alimentació/ salut/