El Vodafone Bicing arriba als 100 milions de viatges : Servei de Premsa

El Vodafone Bicing arriba als 100 milions de viatges

13/05/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El servei Vodafone Bicing, que acaba de celebrar el 8è aniversari, ha arribat als 100 milions de viatges des que es va instaurar a Barcelona el març del 2007, convertint-se en el primer servei de bicicleta compartida en arribar a aquesta xifra en tot l’estat. El viatge número 100 milions es va efectuar el passat 4 de maig a les 15:30h, quan l’usuari Francisco Álvarez va deixar la bici a l’estació 75, situada a l’avinguda Josep Tarradellas. Com a reconeixement, el dia 13 a les 14:00h Bicing farà entrega a l’usuari d’un xec per valor de 2 anys d’abonament gratuït, a la mateixa estació on va culminar el seu viatge 100 milions.

 

IMG_8019

 

Per commemorar aquesta fita, s’ha customitzat la bicicleta amb la que es va fer el viatge 100 milions, i s’incorporarà de manera normal al servei amb una distinció al parafang perquè tots els usuaris puguin identificar-la.

En els seus 8 anys de vida, el Bicing s’ha integrat a la xarxa de transport públic de la ciutat i s’ha consolidat com a mitjà de transport habitual per a milers de barcelonins. Actualment hi ha 95.581 abonats d’un servei que registra un promig de 50.000 desplaçaments diaris i una rotació d’entre 6 i 8 usos per bicicleta i dia, una de les més altes a nivell mundial.

 

Una bicicleta en constant evolució

Des de l’inici del servei, la bicicleta mecànica ha anat evolucionat seguint l’experiència dels usuaris i vetllant per una millor fiabilitat dels vehicle. Les principals millores introduïdes són:

El desembre passat es va iniciar la prova pilot del Bicing elèctric, un servei complementari a la modalitat mecànica que compta amb 300 bicicletes elèctriques i 46 estacions a la ciutat, amb l’objectiu de millorar l’eficiència, facilitar els viatges llargs i ascendents i promocionar l’ús de la bicicleta elèctrica, a la vegada que es potencia la imatge de Barcelona com a ciutat capdavantera de les Smarts Cities. La prova pilot amb la que es pretén comprovar l’eficiència i acceptació del nou model, de cara a consolidar-lo com a un mitjà de transport integrat a la ciutat.

 

Juga amb la nova app

El servei llençat una nova aplicació per a mòbils, disponible a iPhone i Android, basada en el concepte de “gamificació”. L’app avalua els desplaçaments de cada usuari, i quantifica 3 paràmetres del viatge: els grams de CO2 estalviats, les calories cremades i el nivell de felicitat obtingut, que equival al nivell d’endorfines alliberades després de fer una activitat saludable. Per cada viatge, segons aquestes 3 variables, i en funció de la tipologia del viatge (pujada o baixada, més llarg o més curt, etcètera) el joc dóna un màxim de punts mensuals a cada jugador, que podrà bescanviar posteriorment per diferents regals.

 

El Bicing en xifres

 

Untitled-2





Paraules clau

bicing/ Vodafone Bicing/