L’Ajuntament cedeix la tecnologia apparkB als municipis de la demarcació de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament cedeix la tecnologia apparkB als municipis de la demarcació de Barcelona

13/05/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació i l’Àrea Metropolitana han signat un acord segons el qual l’Ajuntament cedeix la tecnologia de l’aplicació apparkB amb l’objectiu d’impulsar la telefonia mòbil com a mètode de pagament de les zones regulades d’estacionament. Gràcies a aquesta cessió, tots els municipis de la demarcació de Barcelona podran accedir a la tecnologia apparkB i facilitar als seus ciutadans l’ús d’un sistema còmode, fàcil i segur a l’hora d’efectuar els pagaments a les àrees d’estacionament regulat.

La Diputació, amb el suport de l’Ajuntament, desenvoluparà i gestionarà la nova aplicació, basada en l’apparkB, i mantindrà relacions amb els diferents ajuntaments de la demarcació que vulguin participar en el projecte. L’AMB impulsarà l’ús d’aquesta plataforma entre els ajuntaments que la integren, difonent-ne els avantatges i promovent la incorporació dels mateixos en benefici d’una millor gestió de la mobilitat metropolitana.

L’apparkB permet a l’usuari pagar pel temps real d’estacionament, sense necessitat d’anar al parquímetre i amb la possibilitat de renovar el temps d’aparcament també des del mòbil. A més, es pot consultar de manera senzilla a la zona d’usuari tots els moviments, realitzar tràmits i accedir als extractes.

 

L’apparkB es consolida a Barcelona

L’apparkB va néixer al setembre de 2013 i, des de llavors, ha anat creixent fins a consolidar-se com una eina molt útil per als ciutadans de Barcelona. Actualment, l’app compta amb més de 75.000 usuaris, s’ha superat ja el milió i mig de tiquets expedits i el 10% de tiquets diaris ja es tramiten a través de l’apparkB, el que suposa una mitjana de 5.000 tiquets diaris aproximadament. S’ha de tenir en compte, a l’hora de valorar aquestes dades, que gran part de l’AREA verda i l’AREA blava és lliure de pagament els caps de setmana.

L’aplicació està disponible per iPhone i Android, i ha tingut més de 125.000 descàrregues totals. A més, amb una nota de 8,9, l’apparkB és una de les apps millors valorades a la pàgina web www.apps4bcn.com, que recopila les millors aplicacions per a mòbil per viure Barcelona, tant en les categories de Smart City i de Transport i Trànsit, com en el rànquing global.

 

Com funciona

El funcionament de l’aplicació és molt senzill. Un cop al lloc de l’estacionament, l’usuari únicament ha d’indicar la matrícula del vehicle i el color de la plaça on aparca. El sistema localitza la seva posició mitjançant el GPS del mòbil i automàticament aplica la tarifa corresponent al tram on es troba estacionat. Fet això, l’usuari ha de confirmar l’estacionament amb l’acció “Iniciar”, i quan vulgui treure el cotxe de l’aparcament haurà de finalitzar el servei activant “Finalitzar”.

El sistema ofereix als usuaris les màximes garanties d’ús, ja que els processos de comptatge de temps estan certificats per Catcert, i el pagament amb tarjeta compleix amb l’estàndard de seguretat PCI DSS.

 

Paraules clau

aparcament/ apparkB/ mobilitat/