El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona surt al carrer per promoure les adopcions : Servei de Premsa

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona surt al carrer per promoure les adopcions

15/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) torna a sortir al carrer amb l’objectiu de promoure les adopcions i la tinença responsable. Demà dissabte el CAACB s’instal·larà a la plaça de la Mercè, entre les 11 del matí i les set de la tarda, i oferirà diverses activitats, com ara dues desfilades de gossos (12:30 i 18:00 hores); la xer4rada “Posa un gat a la teva vida”, a càrrec de la Comissió de Voluntàries de Gats del CAACB, a les 13:30 hores; i la demostració d’Educació en Positiu amb l’Associació Sentit Animal, a les 17:00 hores. Al llarg de tot el dia s’oferirà informació sobre els gossos i els gats que es troben en adopció al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona. La Festa de l’Adopció i la tinença responsable que s’organitza demà a la plaça de la Mercè forma part del programa d’activitats que promou el CAACB amb l’objectiu de donar a conèixer el centre entre la ciutadania i afavorir el procés d’adopció. Els animals allotjats al CAACB estan al corrent de les vacunacions, i es lliuren a les famílies adoptants desparasitats, esterilitzats i identificats amb xip.

La renovació del web (www.bcn.cat/adopta), l’impuls de les xarxes socials i la major presència la carrer, amb estands i desfilades a les principals festes i convocatòries populars de la ciutat, ha donat un impuls a l’adopció d’animals de companyia a la ciutat de Barcelona. Les adopcions d’animals van créixer durant el 2014 al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), on es va afavorir que un total de 1.164 animals (722 gossos i 442 gats) trobessin una família acollidora. És la xifra anual d’adopcions més alta que s’ha aconseguit en el centre. Barcelona és actualment un referent internacional pel que fa a les polítiques de Benestar Animal. La ciutat ha estat premiada amb el premi “Defenzoor”, el principal guardó que s’entrega a Llatinoamèrica, i el Premi de la Fundació Franz Weber per la tasca de la capital catalana en favor de la protecció i el benestar dels animals.

 

Primer grup de Cases d’Acollida del CAACB

D’altra banda, s’ha constituït el primer grup de Cases d’Acollida del CAACB, una xarxa de persones, la majoria voluntàries del centre, que acullen a casa seva transitòriament gossos i gats en situació vulnerable, com ara cadells de biberó, sèniors o animals en post operatori. Ara com ara són un grup de 10 persones que tenen cura d’aquests animals. Per part del CAACB, es dóna assistència veterinària i s’ajuda a les famílies acollidores amb el cost dels aliments i medicaments.





Paraules clau

animals de companyia/