L’Ajuntament fa públic el veredicte del jurat del concurs d’idees restringit per a construir el nou Poliesportiu Camp del Ferro, a Sant Andreu : Servei de Premsa

L’Ajuntament fa públic el veredicte del jurat del concurs d’idees restringit per a construir el nou Poliesportiu Camp del Ferro, a Sant Andreu

15/05/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha fet aquest migdia l’obertura pública del concurs d’idees restringit per a la construcció del nou Poliesportiu Camp del Ferro, al districte de Sant Andreu. L’equip d’arquitectes que ha guanyat el concurs d’idees és el format per Barceló-Balanzó Arquitectes SLP, Gustau Gili Galfetti i Activitats Arquitectòniques SLP.

A partir de la resolució del concurs, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa municipal BIM/SA, procedirà a adjudicar i contractar la redacció del projecte a l’equip d’arquitectes guanyador. El procés de redacció del projecte tindrà una durada aproximada d’un any. L’inici de les obres està previst per a la primavera de 2016, i s’estima que durin uns 18 mesos.

El nou poliesportiu Camp del Ferro, al barri de la Sagrera, es troba a l’àmbit delimitat pels carrers de Berenguer de Palou, del Camp del Ferro i del Pare Manyanet. La previsió és que aquest nou equipament esportiu, que acollirà al Club Patí Congrés i a d’altres entitats esportives del barri, estigui finalitzat l’any 2017.

 

concurs

 

El projecte del nou equipament poliesportiu del districte de Sant Andreu estarà format per un triple pavelló i unes piscines d’estiu, juntament amb l’obertura d’un nou carrer que comunicarà el carrer del Pare Manyanet i el carrer del Camp del Ferro.

Dels tres pavellons, que tindran una superfície de 7.000m2, dos seran per a la pràctica d’esports sobre patins i el pavelló restant admetrà la pràctica de diversos esports com bàsquet, futbol sala, voleibol, handbol o els propis esports de patins. Cada pavelló tindrà les seves zones complementàries.

Les piscines d’estiu tindran una superfície d’uns 1.500m2 i a més de la piscina, hi haurà la zona de “platja” al seu voltant, vestidors i altres espais complementaris.

Finalment s’obrirà un nou carrer que serà la prolongació del carrer Virgili, entre Pare Manyanet i Camp del Ferro amb una superfície construïda de 4.250 m2. L’actuació global suposarà una inversió d’uns 15,5 milions d’euros que s’inclourà en el Pla d’Inversions Municipal del proper mandat.

 

El concurs d’idees

Per la tipologia i importància del concurs arquitectònic, es va determinar que fos un concurs restringit de “2 voltes”. En una primera fase els equips havien de presentar un currículum de feines realitzades similars a l’objecte del concurs. Es van presentar 48 equips, dels quals, un jurat va en va seleccionar 10, seguint els criteris de puntuació que s’annexaven a les bases del concurs, i que van passar a la segona fase, on havien de presentar una proposta gràfica. Les deu propostes es van lliurar durant el mes de març.

Posteriorment un jurat format per persones del districte de Sant Andreu, d’Hàbitat Urbà, de l’Institut Barcelona Esports (IBE), d’entitats usuàries del futur equipament, de l’Associació de Veïns de la Sagrera i de BIM/SA es va reunir per valorar les propostes. En aquestes sessions es va escollir la proposta guanyadora sota el lema “TERRA”.

 

 

Paraules clau

equipaments/ La sagrera/