En funcionament l’enllumenat autònom de la platja de Llevant : Servei de Premsa

En funcionament l’enllumenat autònom de la platja de Llevant

20/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Ja està en funcionament l’enllumenat autònom de la platja de Llevant, entre la Mar Bella i Diagonal Mar, que compta amb 22 punts de llum. D’aquests 22 bàculs, 6 compten amb tecnologia híbrida fotovoltaica i minieòlica i 16 amb tecnologia fotovoltaica. D’aquesta manera, aquests bàculs generen tota l’energia necessària per al seu funcionament sense haver de connectar-se a la xarxa elèctrica.

 

enll2

enll1

 

En el cas dels 6 punts de llum híbrids, una de les seves principals especificitats és que han estat dissenyats especialment per al recurs eòlic de la ciutat i, per tant, són els únics del món que poden funcionar amb intensitats de vent inferiors als 1,7 m/s. Es tracta doncs de fanals amb tecnologia lumínica led, i per tant molt eficients energèticament (aporta nivells lumínics molt bons amb un consum d’energia un 20% menor) i no genera despesa de consum elèctric, al generar l’energia que necessiten de forma autònoma cada element. Aquests fanals compten amb una autonomia de 58 hores o 6 nits sense vent ni sol.

En el cas dels bàculs fotovoltaics, són 16 fanals amb tecnologia lumínica led i amb una instal·lació fotovoltaica que permeten il·luminar amb l’energia que capten dels rajos solars sense necessitat de connexió a la xarxa elèctrica. Es tracta de sistemes amb una autonomia, al igual que els hibridats, de 6 nits sense sol.

Aquesta instal·lació ha comptat amb un pressupost de 135.000 euros amb una generació energètica al voltant dels 4.650 kWh/any, el que ve a ser d’uns 280 kWh/any el fanal híbrid i uns 190 kWh/any el fanal fotovoltaic.

 

Objectiu: l’autosuficiència

Aquestes actuacions i d’altres que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona formen part d’un dels principals objectius de la ciutat que és ser energèticament autosuficient. D’aquesta manera, l’Ajuntament té la voluntat i la necessitat de consumir la menor energia possible i generar el màxim d’energia de fonts renovables, d’origen 100% local i amb la màxima contribució al model descentralitzat.

Per aquest motiu, la ciutat ha analitzat tots els recursos renovables i residuals que té. En aquest cas, el sol és el recurs per excel·lència però també es disposa d’un altre recurs local que pot complementar-lo, el vent. La ciutat de Barcelona consumeix actualment uns 17.000 GWh/any, d’aquests uns 370 ja es produeixen amb energies renovables (solar i minieòlica entre d’altres) i residuals.





Paraules clau

enllumenat/ platja de Llevant/ sostenibilitat/