L’alcalde Xavier Trias es reuneix amb Dagur B. Eggertsson, alcalde de Reykjavík : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias es reuneix amb Dagur B. Eggertsson, alcalde de Reykjavík

28/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde en funcions, Xavier Trias, s’ha reunit aquest matí amb Dagur B. Eggertsson, alcalde de Reykjavík, que es troba de viatge a la capital catalana convidat per l’Institut de Cultura de Barcelona i el Festival Primavera Sound, per participar al 1er Congrés de Sales de Música, conjuntament amb representants de Londres, Austin (EUA) i Groningen (NL). A la reunió hi han assistit, acompanyant Trias, Jaume Ciurana, tinent d’alcalde en funcions; i Joaquim Llimona, comissionat en funcions de Relacions Internacionals i Cooperació.

 

18006850600_bcb5a86da5_z

 

L’alcalde de la capital islandesa ha expressat la seva voluntat de conèixer projectes dedicats a la creativitat i la cultura a Barcelona, i visitarà, entre d’altres equipaments, el Disseny Hub Barcelona, la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, El Born Centre Cultural, el Museu de Cultures del Món i el Recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau.

Reykjavík és una de les ciutats membres de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Literatura de la UNESCO, a la qual Barcelona ha presentat candidatura. Reykjavík ja ha mostrat el seu suport a la Candidatura de Barcelona com a Ciutat de la Literatura. A la reunió, també s’ha parlat de la possibilitat de promoure un major intercanvi amb la literatura islandesa. Ambdues ciutats comparteixen una gran sensibilitat envers les llengües minoritàries europees, i la importància de preservar la diversitat cultural a Europa.

En el Congrés de Sales de Música (Concert Venue Forum) es discutirà sobre el paper de les ciutats en la promoció de la música en viu a les sales de concert a les ciutats. Organitzat per l’ASACC (Associació de Sales de Concert de Catalunya) i PrimaveraPro, amb la col·laboració de Live DMA (Federació europea d’associacions de sales de música) i ACCES (Associació de sales de concert), està adreçat als professionals del sector amb l’objectiu de desenvolupar els coneixements i les tecnologies, i promocionar accions conjuntes de la música en directe. L’objectiu del Congrés és trobar fórmules de suport a la música en viu a les grans ciutats, una problemàtica que uneix a grans ciutats com ara Londres, Amsterdam, París i també Barcelona.

El passat mes de febrer, l’alcalde Trias es va reunir amb Olafur Ragnar Grimsson, president d’Islàndia, de viatge a Barcelona per promocionar el seu país, fonamentalment en la vessant econòmica i sobretot en el comerç del bacallà.





Paraules clau

Alcalde Trias/ islàndia/ Reykjavík/