Barcelona celebra el Dia Internacional dels Arxius : Servei de Premsa

Barcelona celebra el Dia Internacional dels Arxius

29/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, commemorant la creació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948. La celebració és una oportunitat més per donar a conèixer el llegat documental de la ciutat que es conserva als arxius i promoure el seu paper fonamental de garants de la memòria històrica i, també, del bon govern.

L’Arxiu Municipal de Barcelona convida a la ciutadania a participar d’un programa ric i divers d’activitats en el marc del Dia Internacional dels Arxius, amb jornades de portes obertes, exposicions, visites i conferències als diferents centres d’arxiu de la ciutat. Entre aquestes activitats destaca la conferència sobre “Els arxius, espais de memòria compartida”, a càrrec dels historiadors Francesc Caballé i Mercè Tatjer, a l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i la visita comentada “De banda a banda de la ciutat”, de la mà del professor de música i musicòleg Josep Maria Almacelles, sobre les actuacions , trajectòria i vicissituds de la Banda Municipal de Barcelona a través dels documents de l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona. També destaca la presentació del projecte “Barcelona, darrera mirada”, un recurs digital de divulgació històrica de cartografia antiga, a càrrec de Xavier Tarraubella, director de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, el dimecres 17 de juny a les 12.30h.

Aquest any, l’Arxiu Municipal de Barcelona també ha presentat l’impuls del seu catàleg en línia, una porta oberta a tota la ciutadania on es poden consultar més de 900.000 imatges de més de 42.000 documents, entre fotografies, cartells, dibuixos, gravats, plànols i documents textuals. Un espai en línia, d’accés lliure i gratuït, per difondre el valuós patrimoni documental de la nostra ciutat que es conserva, classifica, ordena i digitalitza des dels diferents centres de l’Arxiu Municipal.

 

Podeu consultar el programa d’activitats del Dia Internacional dels Arxius en el següent enllaç.





Paraules clau

arxius/ Dia Internacional dels Arxius/