L’alcalde Trias afirma que el comerç urbà genera un gran impacte, no només econòmic sinó també social : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que el comerç urbà genera un gran impacte, no només econòmic sinó també social

02/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona en funcions, Xavier Trias, acompanyat pel regidor de Comerç, Consum i Mercats en funcions, Raimond Blasi, ha participat a l’acte de lliurament dels Premios Nacionales de Comercio Interior 2014. A l’acte també eren presents, entre d’altres el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el secretari d’Estat de Comerç, Jaime García-Legaz Ponce i el president de la Confederación Española de Comercio (CEC), Manuel García-Izquierdo.

 

18385353101_94f5b1a579_z

 

Aquests premis destaquen la importància del petit comerç, dels centres comercials i dels municipis, en favor d’aquest sector econòmic tan estratègic per la nostra economia. L’alcalde ha felicitat els premiats amb aquest merescut reconeixement a l’entrega, rigor i professionalitat.

L’alcalde ha destacat que Barcelona ha cregut sempre en el comerç, “un sector molt important per la ciutat, una eina econòmica i que crea llocs de treball com pocs sectors”. Trias ha afegit que el comerç urbà,  els eixos comercials i mercats generen una gran impacte no només econòmic sinó també social.

Trias ha definit Barcelona com una ciutat moderna, dinàmica, emprenedora, oberta al món i eminentment comercial, “tenim un comerç urbà de proximitat, amb mercats i eixos comercials molt potents, que creen llocs de treball i cohesió social als barris”. L’alcalde ha afegit que els comerciants i el teixit associatiu fan una “contribució incalculable al dinamisme econòmic i social de les nostres ciutats”.

Els Premios Nacionales de Comercio Interior es van crear l’any 1997 pel Ministeri d’Economia i Hisenda amb l’objectiu de guardonar la tasca dels ajuntaments en les seves activitats de renovació urbana comercial en el centre de les ciutats, i dels comerços petits per la millora del seu desenvolupament comercial i de modernització empresarial, a través de l’ús de la tecnologia i de les associacions d’empreses. L’actual Ministeri d’Economia i Competitivitat ha establert tres categories de premis: Ajuntaments, Petit Comerç i Centres Comercials Oberts.





Paraules clau

Alcalde Trias/ comerç/ Premios Nacionales de Comercio Interior 2014/