L’alcalde Trias afirma que Barcelona i Catalunya són llocs de referència en l’àmbit dels transplantaments : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que Barcelona i Catalunya són llocs de referència en l’àmbit dels transplantaments

09/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde en funcions, Xavier Trias, ha assistit al 50è aniversari del primer trasplantament d’òrgan sòlid a Catalunya i a l’homenatge als molt il·lustres doctors Josep M. Gil-Vernet i Vila i Antoni Caralps i Riera.

 

18644033862_6c616eb9fd_z

 

L’alcalde ha assenyalat que aquell primer trasplantament, que avui es commemora, “va generar il·lusió i esperança perquè va ser un canvi molt important”. Els transplantaments han salvat i continuen salvant moltes vides, i cada vegada amb més èxit i millors resultats. El camp dels transplantaments ha evolucionat molt, no només pels avenços a nivell quirúrgic, sinó també en la prevenció, en el tractament del rebuig i en la disminució dels efectes secundaris. “Aquests avenços, ens situen, com a ciutat i com a país, en un lloc de referència en l’àmbit dels transplantaments. I és per aquest motiu que, com a alcalde i com a metge, m’omple d’orgull”, ha afirmat Trias.

L’alcalde ha felicitat i expressat la seva admiració pels doctors Antoni Caralps i Laureano Fernández Cruz, que l’any 1965 van dur a terme el primer transplantament de ronyó al nostre país; i també al Dr. Josep Maria Gil-Vernet, per aquell transplantament de pàncrees l’any 1983, que també va representar una fita històrica en el món de la medicina. “Un conjunt de gent pionera, que tenia coneixements, amb destressa, creativa, innovadora i capaç de treballar amb grans equips”, ha afirmat. Trias ha recordat que “és impossible fer-ho sense grans equips i sense grans hospitals”.

L’alcalde ha destacat que “som un país i una ciutat referents sanitaris i en investigació biomèdica i és molt important que mantinguem aquesta aposta per la recerca i la innovació mèdica a mitjà i llarg termini”.

Finalment ha reblat que “continuem tenint una sanitat excel·lent, envejada per molts països, universal i amb un grau d’especialització altíssim” i ha agraït als professionals el seu gran sacrifici i que donin sempre una gran resposta.





Paraules clau

Alcalde Trias/ transplantaments/